Flag

Bretons cakeje

6 porties
Gemakkelijk
25
Recept van blogster Elien van Elien's Cuisine tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
100 gzachte boter
90 gbruine suiker
1eidooier
90 gsuiker
260 gbloem
1Dr. Oetker Vanillestokje
rasp van een limoen
Frangipanne
155 gsuiker
100 gamandelpoeder
35 gbloem
3eiwitten
45 gboter gezouten
45 gboter ongezouten
Voor de Vanillesaus
250 mlroom
50 gsuiker
2eieren
1Dr. Oetker Vanillestokje
1 flaconDr. Oetker Vanille Aroma
Voor de garnering
2appels
een beetjeboter

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
1

Het deeg

Meng de boter met de suiker, dooier en bloem. Voeg de zaadjes van 1 Vanillestokje en de zeste toe.

2

Alles goed mengen en lang genoeg kneden tot een homogeen deeg. Deeg uitrollen +/- 0.5 cm dik en verdeel over een taartbodem.

3

Verwarm de oven voor op 180°C.

4

De frangipanne

Meng de suiker , de amandelpoeder en de bloem. Voeg het eiwit toe en meng het geheel. Voeg nu de boter toe.

5

Doe het beslag in een spuitzak en verdeel het beslag over de taartbodem +/-0.8 cm. Bak de taartbodem 25 min een oven.

6

Elektrische oven: 175°C // Hete lucht: 175°C // baktijd: ca. 25 min.

7

De vanillesaus

Doe de room, de suiker, de eieren, het Vanille Aroma en het Vanillestokje in een kom. Klop au bain-marie op tot de saus gaar is.

8

Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes. Bak ze in boter.


Zet een stukje taartje op een bord met schijfjes appel errond en serveer de vanillesaus.