Smelt voor de bodem de boter in een pan op een matig vuur. Doe de zandkoekjes in een diepvrieszakje, sluit het af en gebruik een deegroller om de zandkoekjes tot kruimels te breken. Roer de zandkoekkruimels door de gesmolten boter.
Bekleed de bodem van de springvorm (20cm) met bakpapier. Verdeel het zandkoekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Laat vervolgens minstens 15 minuten afkoelen.
Was ondertussen de citroen in heet water, dep droog, rasp de schil fijn en pers het sap eruit.
Los de gelatineblaadjes op in het citroensap (lichtjes opwarmen). Roer de citroenrasp en het afgekoelde citroensap, de vanillesuiker, de zachte kaas en de kwark in een kom tot een glad mengsel met behulp van de garde.
Zeef de poedersuiker in een kom en roer die door het mengsel. Verdeel de crème gelijkmatig over de zandkoekjesbodem, strijk glad en zet 3 uur in de koelkast. Serveer de cheesecake met frambozensaus.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken