COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Broodvlecht met 9 strengen

Gistdeegbrood voor Pasen

ongeveer 20 sneetjes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Broodvlecht met 9 strengen

Gistdeeg:

680 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
120 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
snufje zout
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
½ flacon Dr. Oetker Rumaroma
2 eieren
370 ml melk (lauwwarm)
70 g zachte boter

Voor het bestrijken en bestrooien:

1 ei
1 eetl. melk
suikerparels

preparation

Bereiding

1

Gistdeeg

Zeef de bloem samen met de gist in een mengkom en meng goed. Voeg de resterende ingrediënten na elkaar toe en kneed met behulp van de handmixer (deeghaken) tot een glad deeg. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het deeg twee keer zo hoog is

2

Kneed het deeg na het rijzen kort opnieuw op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 9 bollen van elk 150 g en laat ze ca. 5 minuten rusten. Rol eerst de deegbollen in strengen van ca. 30 cm, laat ze even rusten en rol ze vervolgens tot de gewenste lengte van 60 cm. Vorm 3 vlechten van telkens 3 strengen. Leg de vlechten langs elkaar en vlecht ze samen tot een gevlochten brood.

3

Leg de broodvlecht op een ingevette bakplaat (30 x 35 cm). Klop het ei los samen met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodvlecht. Dek deze af en laat gedurende ca. 15 min. rijzen op een warme plaats.

4

Bestrijk de broodvlecht nogmaals met het ei-melk mengsel en bestrooi deze met de suikerparels. 

Bak de broodvlecht in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 45 minuten

Deze broodvlecht kan je max. 3 dagen afgedekt bewaren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Broodvlecht met 9 strengen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 410 kJ
98 kcal
1084 kJ
259 kcal
Vetten 2.36 g 6.21 g
Koolhydraten 6.09 g 16.02 g
Eiwitten 12.35 g 32.50 g