Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Brownie met strik

Ontdek deze verrassende combinatie van smeuïge chocolade met karamel

16 stukken

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Brownie met strik

Voor de gezouten karamel:

90 g suiker
5 g boter
75 ml room
snufje zout

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
3 eieren
50 ml water

Voor de chocoladeglazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 Dr. Oetker Glamour Mix
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

Keukengerei

Pan met dikke bodem, elektrische mixer met klopper.

Voorbereiding

Plaats het rooster in het midden van de oven. Plooi de bakvorm uit de verpakking volgens de instructies.

1

Voor de gezouten karamel

Laat de suiker op laag vuur in een pan met dikke bodem smelten. Zodra de suiker gesmolten en donkerbruin gekleurd is, haal je de pan van het vuur en voeg je de room en boter toe. Pas op voor het spatten. Blijf roeren en voeg een snufje zout toe. Als er klontjes ontstaan, kun je de pan weer op een laag vuur zetten. Haal de pan van het vuur zodra de karamel glad is. Laat afkoelen.

2

Voor de brownies

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakkingen. Maak de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de vorm met  het browniebeslag,  Bak de Brownies in ongeveer 40 minuten smeuïg.

3

Brownies versieren

Zorg dat de brownies helemaal zijn afgekoeld. Verwijder de bakvorm en snijd de brownies horizontaal doormidden.

4

Verwarm het glazuur tien minuten in heet water. Plaats de bovenste helft van de brownie op een rooster en schenk het chocoladeglazuur er overheen. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast.

5

Bestrijk ondertussen de onderste helft met de gezouten karamel en creëer een mooie drip aan de zijkanten. Leg de andere helft er bovenop.

6

Versier de brownie met de Dr. Oetker Glamour Mix. Prik als laatste eventueel de kerstfiguurtjes in de brownie

7

Leg het uitgeknipte sjabloon op de brownie. Bestrooi het open gedeelte met de poedersuiker en verwijder voorzichtig het striksjabloon.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Brownie met strik

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1139kJ
272kcal
1675kJ
400kcal
Vetten 17.12g 25.17g
Koolhydraten 25.87g 38.04g
Eiwitten 3.22g 4.73g