COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Brownies met cornflakes en Karamel

Ontdek deze verrassende combinatie van smeuïge chocolade met krokante cornflakes.

16 stukken

enige ervaring gewenst 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Brownies met cornflakes en Karamel

Voor de gezouten karamel:

90 g suiker
5 g boter
75 ml room
snufje zout

Voor de brownies:

1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
3 eieren
50 ml water
ongeveer 30 g cornflakes (ongeveer een handvol)

preparation

Bereiding

Keukengerei

Pan met dikke bodem, elektrische mixer met klopper.

Voorbereiding

Plaats het rooster in het midden van de oven. Plooi de bakvorm uit de verpakking volgens de instructies.

1

Voor de gezouten karamel

Laat de suiker op laag vuur in een koekenpan met dikke bodem smelten. Zodra de suiker gesmolten en donkerbruin gekleurd is, haal je de koekenpan van het vuur en voeg je de room en boter toe. Pas op voor het spatten. Blijf roeren en voeg een snufje zout toe. Als er klontjes ontstaan, kun je de pan weer op een laag vuur zetten. Haal de pan van het vuur zodra de karamel glad is. Laat afkoelen.

2

Voor de brownies

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakkingen. Maak de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de vorm met de helft van het browniebeslag, strooi er wat cornflakes over, schenk de gezouten karamel erover en vul de vorm af met de rest van het browniebeslag. Bak de Brownies met cornflakes en karamel in ongeveer 40 minuten smeuïg.

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Brownies met cornflakes en Karamel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1005 kJ
240 kcal
1595 kJ
381 kcal
Vetten 14.62 g 23.21 g
Koolhydraten 23.75 g 37.69 g
Eiwitten 3.05 g 4.85 g