voor het recept Cake met fondanthaasjes
1 bereiding voor | Dr. Oetker Cake |
175 g | zachte boter |
4 | eieren |
50 g | gepelde, gemalen amandelen |
3 eetl. | abrikozenconfituur |
2 verpakkingen | Dr. Oetker Rolfondant wit |
een beetje | cacaopoeder |
Dr. Oetker Chocoladestiften | |
Dr. Oetker Kleurstoffen |
Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en zeef er een fijn laagje bloem in.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Baktijd: ongeveer 50 minuten
Giet de deegmix in een mengkom en voeg de gemalen amandelen, de boter en de eiren toe. meng het geheel tot een gladde massa en giet het deeg in de vorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven. Snijd na ca. 15 min. bakken met een scherp mes ca. 1 cm diep overlangs in de cake.
Laat de cake eerst 10 min. in de vorm, haal hem dan uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Laat de confituur flink koken en bestrijk er de cake mee.
Leg van de witte fondant een stuk zo groot als een hazelnoot opzij voor de ogen, de tanden en de pootjes. Je bewaart de fondant het best in een diepvrieszak, zodat hij niet uitdroogt. Kleur de rest van de fondant met cacao zodat hij lichtbruin wordt. Maak voor het onderste stuk van het haasje een ca. 4 cm groot balletje en 3 ca. 1 cm grote balletjes uit de bruine fondant. Plak een klein balletje met de decoratiestift in het midden van de grote bal. Maak de 2 andere balletjes ovaal, druk ze wat plat en plak ze met de decoratiestift aan de zijkanten van de grote bal. Kleef van de witte fondant 3 kleine en 1 grotere vlek op elk pootje met behulp van de decoratiestift.
Maak voor het bovenste gedeelte uit een stuk fondant dat zo groot is als een hazelnoot een ca. 5 cm lange worst. Maak van een stuk fondant een ca. 5 cm lange druppel. Snijd ruim 2 cm diep in de punt, druk de oren wat uit elkaar en druk er met de rug van een mes oorschelpen in (afb. 1). Druk de kop met een decoratiestift in het midden van de rol en plak hem vast. Maak van een klein stukje fondant een 2 mm groot balletje en plak het als snuit met behulp van de decoratiestift op de kop. Druk voor de ogen 2 witte balletjes fondant plat en plak ze met de decoratiestift boven de snuit. Breng met een donkere decoratiestift pupillen aan. Plak onder de snuit 2 tanden van witte fondant vast.
Rol de resterende fondant uit op een folie, in de ene richting iets groter dan in de andere (ongeveer 38 cm lang, afb. 2). Leg de fondantdeklaag met de folie aan de bovenkant op de cake. Trek de folie er voorzichtig af, druk de zijkanten aan, strijk daarbij plooien glad en snijd het teveel aan fondant eraf. Snijd een paar worteltjes doormidden met een getande uitsteekvorm zodat het lijkt of het haasje eraan geknabbeld heeft en plak ze met de decoratiestift op de cake. Steek de overige wortels door de fondantdeklaag in de cake. Druk voor de twee delen van het haasje met behulp van een lepel telkens een klein kuiltje in de fondant en plak het haasje vast met de decoratiestift. Plak desgewenst rond het haasje een paar kruimeltjes met een decoratiestift. Je serveert de cake het best onmiddellijk; zet hem niet in de koelkast.
Neem een deel van de fondant voor de worteltjes en kleur deze met de kleurstoffen oranje en groen. Vorm hiermee de worteltjes.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1273
kJ
304 kcal |
1553
kJ
371 kcal |
Vetten | 18.64 g | 22.73 g |
Koolhydraten | 29.95 g | 36.53 g |
Eiwitten | 1.92 g | 2.34 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee