COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocoladebiscuit met gezouten karamel

10 - 12 stukken

eenvoudig 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladebiscuit met gezouten karamel

Voor het beslag:

140 g suiker
140 g bloem
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g chocolade
50 ml melk

Voor de vulling:

120 g chocolade (praliné)
50 g koekjes (sigaarkoekjes)

Voor de garnering:

10 eetl. suiker
6 eetl. water
80 ml room
40 g boter gezoute

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor: Elektrische oven: 180 °C, Heteluchtoven: 175°C.

2

Laat 100 g chocolade smelten. Meng alle ingrediënten voor het beslag en voeg de gesmolten chocolade toe.

3

Vet een springvorm in met de Bakspray en giet het beslag erin. Bak de biscuit gedurende 35 min. en laat daarna volledig afkoelen. Snij de biscuit horizontaal door midden.

4

De vulling

Laat de praliné chocolade smelten en voeg de verkruimelde sigarenkoekjes toe.

5

De karamel

Bereid de karamel op een zacht vuur door de suiker met het water in een steelpan te doen. Als de karamel mooi goudbruin is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Zet het vuur uit en voeg de gezouten boter en zout toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

6

De afwerking

Verdeel de praliné over het onderste deel van de biscuit, leg het tweede deel erbovenop en werk af met de karamel.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladebiscuit met gezouten karamel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1461 kJ
349 kcal
1444 kJ
345 kcal
Vetten 14.88 g 14.73 g
Koolhydraten 38.98 g 38.59 g
Eiwitten 13.10 g 12.97 g