COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Chocoladedrip Cake

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

De chocolade droom, een echt festijn!

6 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladedrip Cake

Benodigheden:

1 springvorm (ø 18 cm)
Weegschaal
Kom
paletmes
Electrische mixer

Voor de biscuit:

4 eieren
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de Chocopasta botercrème:

250 g zachte boter
2 eetl. poedersuiker
2 eetl. hazelnootpasta

Voor de vulling:

400 g slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

Om te versieren:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Topping Chocolade
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Klop de eieren schuimig in een mengkom (1 min op de hoogste stand). Meng de suiker met de Vanille Suiker en roer het onder de eiermassa. Klop dit ongeveer 2 min verder. Meng dit onder de eiermassa. Giet het deeg in de bakvorm. Bak gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven (onderaan in de oven op een rooster).

3

Voor de vulling, klop de slagroom stevig met de klop-fix en de Vanille suiker. Voor de Chocopasta botercrème, klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de chocopasta toe en meng het geheel tot een gladde massa. Laat de biscuit afkoelen op het rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Snijd de biscuit 2 maal horizontaal door.

4

Samenstellen van de taart: plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagroom. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagroom. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt. 

5

Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een paletmes. Voor de drip: verwarm het zakje chocoladeglazuur en kneed het goed door. Knip een hoekje af en vorm een driprand boven op de cake. 

6

Versier met de Regenboogfantasie, de Chocolade topping, vers fruit en chocoladekoekjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladedrip Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3915 kJ
935 kcal
1666 kJ
398 kcal
Vetten 71.69 g 30.51 g
Koolhydraten 47.86 g 20.37 g
Eiwitten 33.95 g 14.44 g