Chocoladedrip Cake

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

De chocolade droom, een echt festijn!

6 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladedrip Cake

Benodigheden:

1 springvorm (ø 18 cm)
Weegschaal
Kom
paletmes
Electrische mixer

Voor de biscuit:

4 eieren
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
150 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de Chocopasta botercrème:

250 g zachte boter
2 eetl. poedersuiker
2 eetl. hazelnootpasta

Voor de vulling:

400 g slagroom
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

Om te versieren:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Topping Chocolade
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Klop de eieren schuimig in een mengkom (1 min op de hoogste stand). Meng de suiker met de Vanille Suiker en roer het onder de eiermassa. Klop dit ongeveer 2 min verder. Meng dit onder de eiermassa. Giet het deeg in de bakvorm. Bak gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven (onderaan in de oven op een rooster).

3

Voor de vulling, klop de slagroom stevig met de klop-fix en de Vanille suiker. Voor de Chocopasta botercrème, klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de chocopasta toe en meng het geheel tot een gladde massa. Laat de biscuit afkoelen op het rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Snijd de biscuit 2 maal horizontaal door.

4

Samenstellen van de taart: plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagroom. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagroom. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt. 

5

Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een paletmes. Voor de drip: verwarm het zakje chocoladeglazuur en kneed het goed door. Knip een hoekje af en vorm een driprand boven op de cake. 

6

Versier met de Regenboogfantasie, de Chocolade topping, vers fruit en chocoladekoekjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladedrip Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3915 kJ
935 kcal
1666 kJ
398 kcal
Vetten 71.69 g 30.51 g
Koolhydraten 47.86 g 20.37 g
Eiwitten 33.95 g 14.44 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee