Flag

Chocoladekoekjes met rum

20 stukken
Gemakkelijk
20
Heerlijke chocoladekoekjes met rum, een garantie op succes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
125 gboter
250 grietsuiker
snufjezout
50 gchocolade, puur (gesmolten)
2eieren
2 mlDr. Oetker Rumaroma
4 eetl.cacaopoeder
260 gbloem
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 gwitte chocolade (fijngehakt)
50 gmelkchocolade (fijngehakt)
50 gamandelen (fijngehakt)
Voor de versiering
50 gchocolade, puur (gesmolten)
50 gwitte chocolade (gesmolten)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Rumaroma
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Baktijd en -temperatuur

Baktijd: ca.10 minuten / Elektrische oven: 180 – 190 °C / Gasoven: stand 3 - 4

1

Klop de boter met de suiker en het zout schuimig, voeg de afgekoelde gesmolten chocolade, de eieren en het aroma toe en roer tot de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Meng en zeef de cacao, de bloem en de Backin door elkaar en schep in kleine porties door het botermengsel. Roer de witte chocolade, de melkchocolade en de amandelen erdoor.

2

Leg steeds met een volle theelepel bergjes deeg 5 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes midden in de oven tot de rand van de koekjes stevig, maar het midden nog wat zacht is. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.

3

Doe de pure en witte chocolade elk apart in een klein spuitzakje over en garneer de koekjes hiermee.


Tip

De koekjes kunnen drie dagen van tevoren worden bereid.  Zonder glazuur kunnen ze in de diepvriezer drie maanden worden bewaard.