Chocoladetaart

(0)
3 16 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Maak zelf deze heerlijke chocoladetaart uit Bake Off Vlaanderen.

8 stukken

eenvoudig 35 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Chocoladetaart

Voor het beslag:

5 eieren
140 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g bloem
50 g cacaopoeder
50 ml melk

Voor de slagroom:

400 ml vloeibare room
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de afwerking:

250 g aardbeien
25 g chocolade

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor: Elektrische oven op 160 °C, Heteluchtoven op 150 °C, Gas stand 2. Laat de chocolade smelten en verdeel een dunne laag op een vel bakpapier. Plaats de chocolade in de koelkast.

2

Doe de eidooiers en de eiwitten elk in een aparte mengkom. De kom en de gardes moeten voor het stijf slaan van de eiwitten volkomen vetvrij zijn, anders wordt het eiwit niet stijf. Voeg het water aan de eidooiers toe en klop de dooiers schuimig. Voeg 70g suiker, de Bourbon Vanille Suiker toe en klop het dooiermengsel nog 2 minuten tot het als een dik lint van de lepel loopt.

3

Roer er vervolgens de melk en de cacao door.

4

Sla het eiwit half stijf en voeg al kloppend geleidelijk 70 g suiker toe. Schakel bij het gebruik van de mixer het apparaat in op de laagste stand en na het toevoegen van de suiker de hoogste stand. Leg het eiwit op het dooiermengsel en zeef de bloem en Backin bakpoeder erboven.

5

Schep alles met een garde of houten lepel (niet met de mixer) voorzichtig door elkaar. De ingrediënten mogen niet flink worden geroerd, omdat het eiwit anders zijn luchtigheid verliest, waardoor het beslag niet goed zal uitrijzen. Schep de massa in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant met een spatel glad.

6

Bak het beslag 35 minuten en laat volledig afkoelen.

7

Klop de room op met 2 zakjes Klop- Fix. Doe alles in een spuitzak.

8

Snij de biscuit in twee en leg het onderste stuk op een bord. spuit nu de slagroom op de taart. Start in het midden en maak cirkels naar de buitenkant toe.

9

Was de aardbeien, snij de steeltjes ervan af en snij ze in twee. Leg de helft van de aardbeien op de slagroom. Plaats het tweede deel van de biscuit op de aardbeien. Werk af met slagroom, aardbeien en stukjes chocolade.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladetaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1704 kJ
407 kcal
988 kJ
236 kcal
Vetten 25.64 g 14.82 g
Koolhydraten 26.41 g 15.27 g
Eiwitten 22.16 g 12.81 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee