keukenweegschaal, kom, oven, mes, snijplank, fornuis, pan, handmixer met gardeopzetstuk, bakpapier, bakplaat, baklijst (30 x 34 cm), spatel, 30 ijslollystokjes
Meng voor het deeg het lijnzaad met water in een kom en laat de zaadjes ongeveer 10 minuten weken. Verwarm de oven voor. Snij de couverture in grove stukken en laat ze met de zonnebloemolie in een kom (au bain-marie) smelten.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Klop intussen met het gardeopzetstuk van je handmixer de margarine en de kokosbloesemsuiker in een kom op tot een licht en romig mengsel. Voeg dan de gesmolten couverture toe en roer ze erdoor. Meng de cacao, de bloem en het bakpoeder in een kom en roer ze samen met de geweekte lijnzaadjes door het mengsel van couverture en suiker.
Zet de baklijst op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel het deeg er gelijkmatig in en bak het ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Snij voor de versiering de couverture in grove stukken en laat ze in een kom (au bain-marie) smelten. Snij de brownies in 30 gelijke stukjes. Rond de bovenkant een beetje af met een mes om een ijslollylook te krijgen en steek een ijslollystokje in elke brownie. Was de aalbessen, sorteer ze en laat ze uitlekken
Besprenkel de brownies vervolgens met couverture en versier ze naar wens met chilivlokken, noten, kokosschilfers, pistachenoten, bloemen, gedroogd fruit, bladgoud en aalbessen.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken