keukenweegschaal, handmixer met gardeopzetstuk, kommen, huishoudfolie, koelkast, oven, mes, snijplank, bakpapier, bakplaat, fornuis, pan
Klop voor de koekjes met het gardeopzetstuk van je handmixer de boter en de poedersuiker gedurende zo'n 3 minuten in een kom op tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het puddingpoeder toe en kneed alles tot een glad, stevig deeg.
Kneed het deeg tot een rol (ø 3 cm), wikkel het in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor. Snij de rol deeg in schijfjes van zo'n halve centimeter dik en leg ze een beetje uiteen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudgeel kleuren. Laat ze vervolgens afkoelen.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Breek de chocolade in grove stukken en laat ze al roerend in een kom (au bain-marie) smelten. Dompel de koekjes tot halverwege onder, laat de chocolade er even afdruipen en leg ze op bakpapier. Bestrooi ze met suikerhagel en fudge van gezouten karamel en laat ze hard worden.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken