Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Chocoladetaart met rood fruit

voor 8 personen

ongeveer 8 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Chocoladetaart met rood fruit

Voor het beslag:

8 eidooiers
250 g suiker
4 eetl. cacaopoeder
snufje zout
10 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
200 g chocolade, puur (gesmolten)
8 eiwitten

Voor de decoratie:

1 bereiding voor Dr. Oetker Klop-Klop
80 ml melk
200 g rode bessen en andere rode vruchten

preparation

Bereiding

1

Voor het beslag

De bodem van de springvorm met bakpapier bekleden. De rand invetten en op de bodem zetten. Eidooiers en suiker tot een schuimige massa kloppen. Het gezeefde cacaopoeder, zout, aroma en afgekoelde chocolade door het eidooiermengsel mengen. De eiwitten stijf slaan en voorzichtig door het chocolademengsel scheppen. Het beslag in de vorm overdoen en op de onderste richel van de oven bakken. Het gebak 10 minuten in de vorm laten staan en vervolgens op een taartrooster verder laten afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 190 °C

Heteluchtoven ongeveer 170 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 75 minuten

2

Voor de decoratie

Bereid de Slagschuim zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de rode vruchten al roerend in een pannetje tot een dikke brij en laat deze kort afkoelen.

3

Versier de chocoaldetaart met de Slagschuim en de rode vruchten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Chocoladetaart met rood fruit

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1583kJ
378kcal
1068kJ
255kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g