COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Deze elegante en easy cakejes van blauwe bessen en citroen zijn helemaal onze cup of tea.

10 - 12 cupcakes

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Voor de cakejes:

100 g bloem
75 g suiker
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. zout
2 eieren
ongeveer 100 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
75 g bosbessen
5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
50 ml zonnebloemolie

Extra:

Dr. Oetker bakvormpjes
½ pakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. 

Heteluchtoven: 180 °C

2

Klop in een mengkom de eieren met de melk luchtig. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het vanillemerg bij het melkmengsel.

3

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Voeg toe aan het eimengsel en spatel voorzichtig om. 

4

Voeg in een straal de zonnebloemolie toe.

5

Besprenkel de blauwe bessen met het Citroen Aroma. Voeg ze toe aan het beslag en spatel kort door het deeg.

6

Vul de bakvormpjes voor 3/4 met het beslag en zet 20 tot 25 min. in de oven.

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

7

Laat afkoelen op een rooster.
TIP: werk - alvorens aan te vallen - de cakejes af met wat gebaksglazuur 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 523 kJ
125 kcal
971 kJ
232 kcal
Vetten 6.01 g 11.13 g
Koolhydraten 9.36 g 17.33 g
Eiwitten 6.79 g 12.57 g