Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Deze elegante en easy cakejes van blauwe bessen en citroen zijn helemaal onze cup of tea.

10 - 12 cupcakes

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Voor de cakejes:

100 g bloem
75 g suiker
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel. zout
2 eieren
ongeveer 100 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
75 g bosbessen
5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
50 ml zonnebloemolie

Extra:

Dr. Oetker bakvormpjes
½ pakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. 

Heteluchtoven: 180 °C

2

Klop in een mengkom de eieren met de melk luchtig. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het vanillemerg bij het melkmengsel.

3

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Voeg toe aan het eimengsel en spatel voorzichtig om. 

4

Voeg in een straal de zonnebloemolie toe.

5

Besprenkel de blauwe bessen met het Citroen Aroma. Voeg ze toe aan het beslag en spatel kort door het deeg.

6

Vul de bakvormpjes voor 3/4 met het beslag en zet 20 tot 25 min. in de oven.

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

7

Laat afkoelen op een rooster.
TIP: werk - alvorens aan te vallen - de cakejes af met wat gebaksglazuur 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroen-cakejes met blauwe bessen en citroen

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 523 kJ
125 kcal
971 kJ
232 kcal
Vetten 6.01 g 11.13 g
Koolhydraten 9.36 g 17.33 g
Eiwitten 6.79 g 12.57 g