Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Citroenmeringue

Deel een foto van je resultaat!

12 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Citroenmeringue

Het deeg:

125 g boter
1 ei
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g suiker

De Lemoncurd:

1 bereiding voor Dr. Oetker Pudding Vanille
550 ml melk
60 g suiker
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
geraspte schil van 1 citroen

De meringue:

3 eiwitten
90 g suiker
90 g suiker (shiftsuiker = extra fijne kristalsuiker)

Taartina:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een homogeen deel.

2

Spuit de Dr. Oetker Bakspray in de bakvorm. Rol het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Bak het in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

3

Bak in een voorverwarmde oven 200°C gedurende 25 minuten.

4

Maak de pudding zoals aangegeven op de verpakking met 550 ml melk en voeg er een half flesje citroenaroma toe en de zeste van 1 citroen. Laat het afkoelen.

5

Maak een zakje Taartina zoals aangegeven op de verpakking. Werk de taartbodem af door een laagje Taartina op het deeg te doen zodat het krokant blijft.

6

Doe de eiwitten in een goed ontvette kom en begin langzaam te kloppen. Voeg de suiker toe en drijf de klopsnelheid op tot het maximum (machinaal). Voeg de 90 g kristalsuiker aan het eiwit toe tijdens het opkloppen. Klop het eiwit volledig op totdat er een tekening van de klopper goed zichtbaar is. Onderbreek nooit het kloppen tijdens de bereiding van het schuim.

7

Neem de taartbodem en doe er de citroenbereiding op en werk af met de meringue. Versier met enkele muntblaadjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroenmeringue

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1294kJ
309kcal
867kJ
207kcal
Vetten 10.22g 6.86g
Koolhydraten 35.97g 24.14g
Eiwitten 17.19g 11.54g