COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Citroenmeringue

Deel een foto van je resultaat!

12 stukken

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Citroenmeringue

Het deeg:

125 g boter
1 ei
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g suiker

De Lemoncurd:

1 bereiding voor Dr. Oetker Pudding Vanille
550 ml melk
60 g suiker
½ flacon Dr. Oetker Citroenaroma
geraspte schil van 1 citroen

De meringue:

3 eiwitten
90 g suiker
90 g suiker (shiftsuiker = extra fijne kristalsuiker)

Taartina:

1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml water

preparation

Bereiding

1

Het deeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een homogeen deel.

2

Spuit de Dr. Oetker Bakspray in de bakvorm. Rol het deeg uit en plaats het in de bakvorm. Bak het in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.

3

Bak in een voorverwarmde oven 200°C gedurende 25 minuten.

4

Maak de pudding zoals aangegeven op de verpakking met 550 ml melk en voeg er een half flesje citroenaroma toe en de zeste van 1 citroen. Laat het afkoelen.

5

Maak een zakje Taartina zoals aangegeven op de verpakking. Werk de taartbodem af door een laagje Taartina op het deeg te doen zodat het krokant blijft.

6

Doe de eiwitten in een goed ontvette kom en begin langzaam te kloppen. Voeg de suiker toe en drijf de klopsnelheid op tot het maximum (machinaal). Voeg de 90 g kristalsuiker aan het eiwit toe tijdens het opkloppen. Klop het eiwit volledig op totdat er een tekening van de klopper goed zichtbaar is. Onderbreek nooit het kloppen tijdens de bereiding van het schuim.

7

Neem de taartbodem en doe er de citroenbereiding op en werk af met de meringue. Versier met enkele muntblaadjes.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroenmeringue

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
867 kJ
207 kcal
Vetten 10.22 g 6.86 g
Koolhydraten 35.97 g 24.14 g
Eiwitten 17.19 g 11.54 g