Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Courgettesalade met pijnboompitten en munt

Heerlijke zomersalade met muntvinaigrette

2 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Courgettesalade met pijnboompitten en munt

Ingrediënten:

3 courgetten (kleine)
snufje zout
2 eetl. parmesaanse kaas (+ 1 eetlepel om te strooien)
25 muntblaadjes
100 ml olijfolie olive extra-vierge
knoflook écrasée
1 citroensap (+ de helft van zijn zeste)
1 eetl. pijnboompitten

preparation

Bereiding

1

Snijd de courgettes met een mandoline in linten. Zout de courgette en laat het een paar minuten uitlekken. Spoel en droog de courgette op absorberend papier en plaats ze in een schaal of kom. Hak ook de munt fijn.

2

Bak de pijnboompitten in een pan zonder vet toe te voegen tot ze lichtbruin zijn.

3

Meng voor de dressing 2 eetlepels Parmezaanse kaas met de munt, olie, knoflook, citroensap en de zeste in een kom. Giet de vinaigrette over de courgettes en meng goed. Bestrooi tot slot het geheel met de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Courgettesalade met pijnboompitten en munt

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2252 kJ
538 kcal
557 kJ
133 kcal
Vetten 53.00 g 13.06 g
Koolhydraten 14.81 g 3.65 g
Eiwitten 5.27 g 1.30 g