COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Courgettesalade met pijnboompitten en munt

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Heerlijke zomersalade met muntvinaigrette

2 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Courgettesalade met pijnboompitten en munt

Ingrediënten:

3 courgetten (kleine)
snufje zout
2 eetl. parmesaanse kaas (+ 1 eetlepel om te strooien)
25 muntblaadjes
100 ml olijfolie olive extra-vierge
knoflook écrasée
1 citroensap (+ de helft van zijn zeste)
1 eetl. pijnboompitten

preparation

Bereiding

1

Snijd de courgettes met een mandoline in linten. Zout de courgette en laat het een paar minuten uitlekken. Spoel en droog de courgette op absorberend papier en plaats ze in een schaal of kom. Hak ook de munt fijn.

2

Bak de pijnboompitten in een pan zonder vet toe te voegen tot ze lichtbruin zijn.

3

Meng voor de dressing 2 eetlepels Parmezaanse kaas met de munt, olie, knoflook, citroensap en de zeste in een kom. Giet de vinaigrette over de courgettes en meng goed. Bestrooi tot slot het geheel met de pijnboompitten en de geraspte Parmezaanse kaas.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Courgettesalade met pijnboompitten en munt

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2252 kJ
538 kcal
557 kJ
133 kcal
Vetten 53.00 g 13.06 g
Koolhydraten 14.81 g 3.65 g
Eiwitten 5.27 g 1.30 g