Flag

Cranberry scones met sinaasappel

12 porties
Gemakkelijk
20
Geen Engelse Tea-time zonder een scala van scones! Smul ervan met heerlijke confituur of een laagje verse kaas.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Pour la pâte
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
50 gzachte boter
½ koffiel.zout
40 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
160 mlmelk
50 gcranberries gedroogd

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 °C

2

Meng in een kom, de gist met de bloem. Voeg de boter, zout, suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil en 150 ml melk toe. Meng de ingrediënten zonder hen te kneden, om een ​​nogal klonterige massa te verkrijgen. Voeg de veenbessen toe.

3

Op een licht bebloemd werk blad, maak een rol van het deeg. Snij het in 12 stukken en vorm balletjes. Druk ze plat om cirkels van ca. 4 cm Ø op de bakplaat te hebben.

4

Doe een beetje melk op de scones, gebruik hiervoor een borsteltje. Plaats ze in de oven en bak ca. 15 min. Schuif de scones op een rek en laat afkoelen. Proef de scones met verse kaas of confituur.


Variaties

U kunt de veenbessen vervangen door rozijnen of chocolade stukjes. Om klassieke scones te maken, verwijder de veenbessen, zeste en vanillesuiker uit de ingrediëntenlijst. U kunt de scones bevriezen. Warm ze gedurende 5 minuten op bij 200 ° C.