Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Croissants met platte kaas

De heerlijke geur van versgebakken croissants … dat is ideaal om de dag mee te starten.

ongeveer 16 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Croissants met platte kaas

Voor het deeg:

125 ml melk
50 g boter
500 g speltbloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
50 g suiker
½ koffiel. zout (afgestreken)
geraspte schil van 1 citroen
1 eiwit
250 g magere plattekaas

Voor het bestrijken:

1 eidooier
2 eetl. melk

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Warm de melk op en laat de boter erin smelten.

2

Het deeg

Meng de bloem en de gist zorgvuldig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 5 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het duidelijk in volume is toegenomen. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Boven en onderhitte: 180°C // hete lucht: 160°C

3

Deel het deeg in tweeën en rol elke helft op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde plak (Ø ca. 35 cm). Deel de plak in vieren en snijd elk vierde in 2 “taartpunten”. Rol elk stukje deeg vanaf de brede kant op tot een hoorntje, leg dat op de bakplaat en laat ca. 30 min. op een warme plaats rijzen. Meng het eigeel met de melk en bestrijk er de hoorntjes mee, bak de hoorntjes dan.

Baktijd: ca. 18 min.

4

Laat de hoorntjes op een taartrooster afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Croissants met platte kaas

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 243kJ
58kcal
368kJ
88kcal
Vetten 3.24g 4.90g
Koolhydraten 4.27g 6.47g
Eiwitten 2.98g 4.52g