COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Drip Cake

Een licht en luchtig recept dankzij de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit.

12 porties

enige ervaring gewenst 100 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Drip Cake

Voor de biscuit:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk

Voor de Nutella® botercrème:

200 - 250 g zachte boter
1 - 2 eetl. poedersuiker
1 - 2 eetl. chocoladepasta Nutella®

Voor de decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Chocoladeglazuur
100 - 150 g witte chocolade
chocolade stokjes (zoals Mikado)
chocolade eitjes (gevulde eitjes)
chocolade decoratie naar keuze

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim (1 doosje met 2 zakjes in)
160 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje

preparation

Bereiding

1

Leg een vel bakpapier in een springvorm verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster en maak vervolgens de tweede Biscuit. (Voor het beste resultaat, bereid en bak je de twee biscuits best apart.)

4

Voor de vulling

Roer de inhoud van 2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim in melk. Voeg de vanillezaadjes toe. Klop met een elektrische mixer tot een stevige massa

5

Voor de Nutella® botercrème

Klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de Nutella® toe en meng het geheel tot een gladde massa.

6

Stel de cake samen

Snijd elke biscuit horizontaal door. Plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagschuim. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagschuim. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt.

7

Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een mes.

8

Voor de decoratie

Smelt de witte chocolade en bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Giet de witte chocolade op een stuk keukenpapier en trek hier met ongeveer de helft van een zakje chocoladeglazuur donkere strepen op. Ga er voorzichtig dooruit met een vork om een marmereffect te verkrijgen. Laat de chocolade hard worden in de koelkast. En breek deze nadien in stukken.

9

Gebruik de rest van het chocoladeglazuur om de bovenkant van de cake te versieren. Giet aan de rand een extra laagje om het druppel-effect te vormen.

10

Versier de bovenkant van de cake met de stukken chocolade en de rest van de chocoladeversiering.

Bewaar de cake in de koelkast tot het serveren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Drip Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1876 kJ
448 kcal
1164 kJ
278 kcal
Vetten 30.48 g 18.93 g
Koolhydraten 32.59 g 20.24 g
Eiwitten 5.64 g 3.51 g