Drip Cake

(0)
5 7 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een licht en luchtig recept dankzij de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit.

12 porties

enige ervaring gewenst 100 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Drip Cake

Voor de biscuit:

2 bereidingen voor Dr. Oetker Biscuit
8 eieren
100 ml melk

Voor de Nutella® botercrème:

200 - 250 g zachte boter
1 - 2 eetl. poedersuiker
1 - 2 eetl. chocoladepasta Nutella®

Voor de decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Chocoladeglazuur
100 - 150 g witte chocolade
chocolade stokjes (zoals Mikado)
chocolade eitjes (gevulde eitjes)
chocolade decoratie naar keuze

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim (1 doosje met 2 zakjes in)
160 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje

Bereidingswijze

Bereiding

1

Leg een vel bakpapier in een springvorm verwarm de oven voor op 180 ° C.

2

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

Giet het beslag in de springvorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 ° C. Laat afkoelen op een rooster en maak vervolgens de tweede Biscuit. (Voor het beste resultaat, bereid en bak je de twee biscuits best apart.)

4

Voor de vulling

Roer de inhoud van 2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim in melk. Voeg de vanillezaadjes toe. Klop met een elektrische mixer tot een stevige massa

5

Voor de Nutella® botercrème

Klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de Nutella® toe en meng het geheel tot een gladde massa.

6

Stel de cake samen

Snijd elke biscuit horizontaal door. Plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagschuim. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagschuim. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt.

7

Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een mes.

8

Voor de decoratie

Smelt de witte chocolade en bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Giet de witte chocolade op een stuk keukenpapier en trek hier met ongeveer de helft van een zakje chocoladeglazuur donkere strepen op. Ga er voorzichtig dooruit met een vork om een marmereffect te verkrijgen. Laat de chocolade hard worden in de koelkast. En breek deze nadien in stukken.

9

Gebruik de rest van het chocoladeglazuur om de bovenkant van de cake te versieren. Giet aan de rand een extra laagje om het druppel-effect te vormen.

10

Versier de bovenkant van de cake met de stukken chocolade en de rest van de chocoladeversiering.

Bewaar de cake in de koelkast tot het serveren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Drip Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1876 kJ
448 kcal
1164 kJ
278 kcal
Vetten 30.48 g 18.93 g
Koolhydraten 32.59 g 20.24 g
Eiwitten 5.64 g 3.51 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee