Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Druivenconfituur

de kleine blauwe druiven geven een zeer aromatische confituur

750 gram

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Druivenconfituur

Voor de bereiding:

blauwe druiven
Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (volgens het gewicht van de schoongemaakte druiven)

preparation

Bereiding

1

Was de druiven en rist ze af. Zet ze half onder water en laat koken tot ze openbarsten. Maal ze daarna door een draaizeef (met kleine gaatjes) zodat de pitjes achterblijven. Weeg het vruchtenmoes. Deel het gewicht door twee en weeg een overeenkomstige hoeveelheid geleisuiker af. Vermeng met de druivenmassa. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 3 minuten borrelend doorkoken. Giet dan onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

tip

De kleine blauwe druiven geven een zeer aromatische confituur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Druivenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
1181 kJ
282 kcal
Vetten 0.00 g 0.03 g
Koolhydraten 0.69 g 69.17 g
Eiwitten 0.00 g 0.30 g