COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Druivenconfituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

de kleine blauwe druiven geven een zeer aromatische confituur

750 gram

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Druivenconfituur

Voor de bereiding:

blauwe druiven
Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (volgens het gewicht van de schoongemaakte druiven)

preparation

Bereiding

1

Was de druiven en rist ze af. Zet ze half onder water en laat koken tot ze openbarsten. Maal ze daarna door een draaizeef (met kleine gaatjes) zodat de pitjes achterblijven. Weeg het vruchtenmoes. Deel het gewicht door twee en weeg een overeenkomstige hoeveelheid geleisuiker af. Vermeng met de druivenmassa. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 3 minuten borrelend doorkoken. Giet dan onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

tip

De kleine blauwe druiven geven een zeer aromatische confituur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Druivenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 13 kJ
3 kcal
1181 kJ
282 kcal
Vetten 0.00 g 0.03 g
Koolhydraten 0.69 g 69.17 g
Eiwitten 0.00 g 0.30 g