Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Eclairs met chocolade

Waag jezelf als echte bakker met deze zelfgemaakte eclairs met de banketbakkersroom en chocoladeglazuur van Dr. Oetker.

8 porties

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Eclairs met chocolade

Voor het deeg:

100 ml water
45 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
snufje zout
60 g bloem
3 eieren
1 eidooier
Dr. Oetker Bakspray

Voor de banketbakkersroom:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Bereiding soezendeeg

Breng het water aan de kook samen met de boter, de Bourbon vanille suiker en het zout. Voeg de bloem in een keer toe en laat goed drogen op het vuur tot het niet meer plakt aan de rand van de kookpot.

2

Voeg de eieren 1 per 1 toe tot je een mooi glad deeg bekomt. Indien nodig voeg het 3de ei toe.

3

Spuit een beetje Bakspray op de bakplaat en leg het bakpapier erop. Doe het deeg in een spuitzak en verdeel het deeg over de bakplaat.

4

Doreer de eclairs met eigeel en water. Bak ze op 200° C gedurende 20 à 25 minuten. Zorg dat ze goed droog zijn. Laat ze afkoelen.

5

De Banketbakkers room

Volg de beschrijving op de verpakking.

6

Het glazuur

Volg de beschrijving op de verpakking. Giet het glazuur in een diep bord.

7

De samenstelling

Snijd het deeg open. Doe de helft van de banketbakkersroom in en spuitzak en vul het deeg.

8

Neem de bovenkant van het deeg en dop in het glazuur. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.