COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Eclairs met chocolade

Waag jezelf als echte bakker met deze zelfgemaakte eclairs met de banketbakkersroom en chocoladeglazuur van Dr. Oetker.

8 porties

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Eclairs met chocolade

Voor het deeg:

100 ml water
45 g boter
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufje zout
60 g bloem
3 eieren
1 eidooier
Dr. Oetker Bakspray

Voor de banketbakkersroom:

1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Bereiding soezendeeg

Breng het water aan de kook samen met de boter, de Bourbon vanille suiker en het zout. Voeg de bloem in een keer toe en laat goed drogen op het vuur tot het niet meer plakt aan de rand van de kookpot.

2

Voeg de eieren 1 per 1 toe tot je een mooi glad deeg bekomt. Indien nodig voeg het 3de ei toe.

3

Spuit een beetje Bakspray op de bakplaat en leg het bakpapier erop. Doe het deeg in een spuitzak en verdeel het deeg over de bakplaat.

4

Doreer de eclairs met eigeel en water. Bak ze op 200° C gedurende 20 à 25 minuten. Zorg dat ze goed droog zijn. Laat ze afkoelen.

5

De Banketbakkers room

Volg de beschrijving op de verpakking.

6

Het glazuur

Volg de beschrijving op de verpakking. Giet het glazuur in een diep bord.

7

De samenstelling

Snijd het deeg open. Doe de helft van de banketbakkersroom in en spuitzak en vul het deeg.

8

Neem de bovenkant van het deeg en dop in het glazuur. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Eclairs met chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 980 kJ
234 kcal
674 kJ
161 kcal
Vetten 14.17 g 9.77 g
Koolhydraten 14.46 g 9.97 g
Eiwitten 9.09 g 6.27 g