Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Eenvoudige Tiramisu

Eenvoudige Tiramisu met Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker, Klop-Fix en Amandelaroma.

20 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Eenvoudige Tiramisu

Voor het deeg:

80 g boter
5 eieren
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
240 g bloem
3 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
10 eetl. Amaretto
Dr. Oetker Bakspray

Voor de mascarpone:

500 ml vloeibare room
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
500 g mascarpone
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6 koffiel. Amaretto

Voor de decoratie:

2 eetl. cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Spuit Bakspray over de bakplaat en leg het bakpapier erop.

2

Laat de boter smelten.

3

Klop de eieren op maximale snelheid. Voeg de suiker toe en klop opnieuw op gedurende 2 minuten. Voeg de Backin toe bloem en blijf mengen. Voeg vervolgens de gesmolten boter en meng.

4

Giet het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak 20 minuten.

5

Keer de cake om op bakpapier en laat afkoelen.

Verwijder het bakpapier en snij in twee stukken +/- 20 x 30 cm gesneden. Plaats een stuk een bord en bestrijk met 5 eetlepels Amaretto.

6

Mascarponeroom

Klop de slagroom met de zakjes Klop-Fix, totdat het verandert in een stevige slagroom. In een tweede kom meng de mascarpone, suiker, Vanillesuiker en Amaretto. Voeg de slagroom toe. Verspreid de helft van de mascarponeroom over het stuk cake.

7

Plaats de tweede laag van cake, laat het weken in de rest van Amaretto, verdeel de rest van de mascarpone-crème en teken golven met een eetlepel. Plaats minstens 1 uur in de koelkast. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een laagje cacao.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Eenvoudige Tiramisu

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1382kJ
330kcal
1352kJ
323kcal
Vetten 24.97g 24.48g
Koolhydraten 14.53g 14.24g
Eiwitten 15.41g 15.11g