Flag

Feestelijke kerststronk

12 porties
Gemakkelijk
40
Het ideale dessert voor de feestdagen!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de decoratie
paletmes

Ingrediënten

Voor het deeg
4eieren
70 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
80 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de vulling
2 zakjesDr. Oetker Slagschuim (voor een lichtje vulling 1 zakje is genoeg)
160 mlmelk
300 gframbozenconfituur
Voor de decoratie
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Slagschuim (voor een lichtje vulling 1 zakje is genoeg)
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

De biscuit

Verwarm de oven voor.

Zeef de bloem en de Backin. Klop de eieren met de suiker totdat je een mooie mengsel hebt. Voeg de bloem en Backin toe en verdeel het deeg gelijkmatig over een bakplaat (40 x 30 cm) bedekt met bakpapier.


Plaats in het midden van de oven. Bereidingstijd: Ongeveer 12 minuten. Na het bakken, draai de biscuit op een vochtige doek. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

De slagschuim

Meng 80 ml melk met de inhoud van de Bereiding voor slagschuim toe met een garde.

3

De vulling

Bedek de nog warme biscuit volledig met frambozenconfituur. Daarna verspreid 2/3 van de slagschuim op de frambozenconfituur. Laat ca. 2 cm aan de lange zijden onbedekt. Rol daarna de biscuit volledig op met behulp van het bakpapier. Druk de biscuit stevig aan en sluit het bakpapier langs de zijkanten. Laat de biscuit gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.

4

De decoratie

Bestrijk de biscuit met de resterende slagschuim. Gebruik een vork om houtnerven in de stronk te vormen. Strooi met decoratie en amandelen.