Taarten en gebak met goudbruine vlechten en andere motieven zijn helemaal in. Heb je die nog nooit proberen te maken? Met ons recept maak je gegarandeerd indruk. Bosbessentaart met een heerlijke, zoete vulling van sappige bosbessen en zelfgemaakte, fijne marsepeincrème ... De vlechten maak je heel eenvoudig met twee strengen deeg en ze geven je taart een opvallende look. Een fluitje van een cent!
voor het recept Gevlochten bosbessentaart
450 g | bloem |
300 g | boter |
150 g | berkensuiker |
1 | eidooier |
1 | Dr. Oetker Vanillestokje |
600 g | bosbessen |
1 eetl. | berkensuiker |
2 eetl. | rum (alcoholvrij alternatief: appelsap) |
150 g | gepelde, gemalen amandelen |
35 g | berkensuiker |
60 g | zachte boter |
1 | ei |
6 druppels | Dr. Oetker Amandelaroma |
keukenweegschaal, kom, handmixer met kneed- en gardeopzetstuk, huishoudfolie, mes, snijplank, fornuis, pan, oven, deegrol, taartvorm (ø 26 cm), bakpapier, gedroogde erwten om blind te bakken
Doe de bloem, boter, berkensuiker en eierdooier voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
Snij voor de bosbessenvulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit. Laat de bosbessen, berkensuiker, rum en vanillepulp ongeveer 8 minuten op matig vuur in een pan pruttelen. Laat ze vervolgens afkoelen.
Meng de amandelen, de berkensuiker, de boter, het ei en het bittere amandelextract voor de marsepeincrème ongeveer 3 minuten met het gardeopzetstuk van je handmixer tot je een crème krijgt.
Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 180 °C
Rol de helft van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak dun uit tot minstens ø 26 cm om er de taartvorm mee te bekleden. Snij de overtollige randen af met een mes en doe ze bij het resterende deeg
Verdeel de marsepeincrème over de taartbodem en top af met de bosbessenvulling. Rol het resterende deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en snij het in 14 gelijke strengen. Maak van elk paar strengen vlechten. Leg de vlechten in stroken dicht tegen elkaar op de vulling. Bestrijk met eigeel en bak de taart ca. 40 minuten op het 3e rooster (vanaf de bovenkant) van de oven.
Smakelijk!
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1717
kJ
410 kcal |
1202
kJ
287 kcal |
Vetten | 24.51 g | 17.14 g |
Koolhydraten | 25.75 g | 18.01 g |
Eiwitten | 24.87 g | 17.39 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee