Gevlochten bosbessentaart

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bosbessentaart met een heerlijke, zoete vulling van sappige bosbessen en zelfgemaakte, fijne marsepeincrème

12 - 14 stukken

enige ervaring gewenst 90 min.

Taarten en gebak met goudbruine vlechten en andere motieven zijn helemaal in. Heb je die nog nooit proberen te maken? Met ons recept maak je gegarandeerd indruk. Bosbessentaart met een heerlijke, zoete vulling van sappige bosbessen en zelfgemaakte, fijne marsepeincrème ... De vlechten maak je heel eenvoudig met twee strengen deeg en ze geven je taart een opvallende look. Een fluitje van een cent!

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gevlochten bosbessentaart

Voor het deeg:

450 g bloem
300 g boter
150 g berkensuiker
1 eidooier

Voor de bosbessenvulling:

1 Dr. Oetker Vanillestokje
600 g bosbessen
1 eetl. berkensuiker
2 eetl. rum (alcoholvrij alternatief: appelsap)

Voor de marsepeincrème:

150 g gepelde, gemalen amandelen
35 g berkensuiker
60 g zachte boter
1 ei
6 druppels Dr. Oetker Amandelaroma

Bereidingswijze

Bereiding

Benodigdheden

keukenweegschaal, kom, handmixer met kneed- en gardeopzetstuk, huishoudfolie, mes, snijplank, fornuis, pan, oven, deegrol, taartvorm (ø 26 cm), bakpapier, gedroogde erwten om blind te bakken

1

Voor het deeg

Doe de bloem, boter, berkensuiker en eierdooier voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.

2

Voor de bosbessenvulling

Snij voor de bosbessenvulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit. Laat de bosbessen, berkensuiker, rum en vanillepulp ongeveer 8 minuten op matig vuur in een pan pruttelen. Laat ze vervolgens afkoelen.

3

Voor de marsepeincrème

Meng de amandelen, de berkensuiker, de boter, het ei en het bittere amandelextract voor de marsepeincrème ongeveer 3 minuten met het gardeopzetstuk van je handmixer tot je een crème krijgt. 

4

Verwarm de oven voor. 

Elektrische oven: 180 °C

5

Rol de helft van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak dun uit tot minstens ø 26 cm om er de taartvorm mee te bekleden. Snij de overtollige randen af met een mes en doe ze bij het resterende deeg

6

Verdeel de marsepeincrème over de taartbodem en top af met de bosbessenvulling. Rol het resterende deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en snij het in 14 gelijke strengen. Maak van elk paar strengen vlechten. Leg de vlechten in stroken dicht tegen elkaar op de vulling. Bestrijk met eigeel en bak de taart ca. 40 minuten op het 3e rooster (vanaf de bovenkant) van de oven. 

Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gevlochten bosbessentaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1717 kJ
410 kcal
1202 kJ
287 kcal
Vetten 24.51 g 17.14 g
Koolhydraten 25.75 g 18.01 g
Eiwitten 24.87 g 17.39 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee