Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Gevulde broodvarkentjes

Leuk om samen met de kinderen te maken.

10 - 15 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Gevulde broodvarkentjes

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
snufje zout
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
60 g boter (gesmolten)
250 ml melk (lauwwarm)
citroenrasp

Voor de vulling:

200 g hazelnoot (gemalen)
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
een beetje kaneel
8 - 10 druppels Dr. Oetker Rumaroma
1 eiwit
1 eetl. melk

Voor de bovenkant:

1 eidooier
2 eetl. melk
40 g rozijnen

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: stand 4 - 5 (voorverwarmd) Baktijd: 15 - 20 minuten

1

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg: -Zeef de bloem boven de mengkom. -Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. -Doe het zout, de suiker, de Vanillesuiker Bourbon, het ei, de boter en de melk in het kuiltje. -Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. -Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden. -Kneed het nog een keer goed door. Rol het deeg uit tot een dikte van ca ½ cm en snijd er daarna 20 tot 30 cirkels met een doorsnede van 8 cm en 10 tot 15 cirkels met een doorsnede van 4 cm uit. Vorm van het overige deeg oortjes.

2

Meng voor de vulling de ingrediënten in de aangegeven volgorde en bestrijk de helft van de grote cirkels met de vulling. Klopt de eierdooier los met de twee eetlepels melk en bestrijk de randen hiermee. Leg de andere cirkels van gelijke grootte erop en druk de randen een beetje vast. Leg de kleine cirkels deeg in het midden. Vorm de snuit en de neusgaten, druk links en rechts op de grote cirkels een oor vast en vorm van rozijnen de ogen.

3

Bestrijk de broodvarkentjes met losgeklopte eierdooier. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 10 tot 15 minuten rijzen. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gevulde broodvarkentjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1612 kJ
385 kcal
1411 kJ
337 kcal
Vetten 11.73 g 10.29 g
Koolhydraten 36.84 g 32.32 g
Eiwitten 31.68 g 27.79 g