COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Gin tonic cake met peer

Dé ideale feest-lekkernij!

10 - 12 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Gin tonic cake met peer

Voor de cake:

250 g zachte boter
4 eieren
250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 Dr. Oetker Vanillestokje
75 g plattekaas
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
50 ml gin
50 ml tonic
4 - 5 peren (stoofperen)

Voor de siroop:

50 ml gin
100 ml tonic
sap van 1/2 citroen
1 eetl. honing

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
enkele muntblaadjes
1 citroen

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.

1

Voor de cake

Schik de gewassen maar ongeschilde peertjes in de cakevorm. Snij het vanillestokje in twee en haal er met een scherp mesje de zaadjes uit.

2

Klop in een grote kom de boter op met suiker tot de boter wit ziet. Voeg hieraan beurtelings de bloem en eieren toe. Doe er de plattekaas, gin, tonic, citroenrasp, citroensap en vanillemerg bij en meng goed.

3

Stort het deeg in de cakevorm en strijk het egaal. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende +/- 1 uur tot deze mooi goudbruin ziet.

4

Voor de siroop

Meng alle ingrediënten voor de siroop in een mengkom tot een egale massa.

5

Voor de decoratie

Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster, overgiet deze met de siroop en laat de cake verder afkoelen.

6

Werk de cake af met glazuur, citroenschijfjes en blaadjes munt.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gin tonic cake met peer

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1344 kJ
321 kcal
804 kJ
192 kcal
Vetten 21.64 g 12.96 g
Koolhydraten 11.12 g 6.66 g
Eiwitten 18.52 g 11.09 g