Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Gin tonic cake met peer

Dé ideale feest-lekkernij!

10 - 12 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Gin tonic cake met peer

Voor de cake:

250 g zachte boter
4 eieren
250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 Dr. Oetker Vanillestokje
75 g plattekaas
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
50 ml gin
50 ml tonic
4 - 5 peren (stoofperen)

Voor de siroop:

50 ml gin
100 ml tonic
sap van 1/2 citroen
1 eetl. honing

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
enkele muntblaadjes
1 citroen

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en bestuif deze met bloem.

1

Voor de cake

Schik de gewassen maar ongeschilde peertjes in de cakevorm. Snij het vanillestokje in twee en haal er met een scherp mesje de zaadjes uit.

2

Klop in een grote kom de boter op met suiker tot de boter wit ziet. Voeg hieraan beurtelings de bloem en eieren toe. Doe er de plattekaas, gin, tonic, citroenrasp, citroensap en vanillemerg bij en meng goed.

3

Stort het deeg in de cakevorm en strijk het egaal. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende +/- 1 uur tot deze mooi goudbruin ziet.

4

Voor de siroop

Meng alle ingrediënten voor de siroop in een mengkom tot een egale massa.

5

Voor de decoratie

Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster, overgiet deze met de siroop en laat de cake verder afkoelen.

6

Werk de cake af met glazuur, citroenschijfjes en blaadjes munt.

Copyright VTM Koken - Bekijk hier de video van het recept

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Gin tonic cake met peer

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1344kJ
321kcal
804kJ
192kcal
Vetten 21.64g 12.96g
Koolhydraten 11.12g 6.66g
Eiwitten 18.52g 11.09g