Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Halloween Brownies

16 stukken

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Halloween Brownies

Voor het beslag:

Ovenschaal
200 g zachte boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
snufje zout
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g cacaopoeder
250 g chocolade - puur
75 g bloem

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit of eetbare oogjes

preparation

Bereiding

1

Vet een ovenschaal in met boter (of Dr. Oetker Bakspray) en bedek deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Voor de brownies

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe.
Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

3

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Giet het deeg in de ovenschaal en plaats deze op het rooster in het midden van de oven. Laat gedurende 30 min. bakken.

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 minuten

4

Haal de brownie uit de ovenschaal en laat afkoelen. Snijd de brownie in 16 stukken.

5

Voor de decoratie

Vorm met Rolfondant kleine, platgedrukte bolletjes voor de ogen. Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking en werk hiermee de oogjes af. Versier de brownierepen met de rest van het chocoladeglazuur. Plaats de oogjes op het nog vloeibare chocoladeglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Halloween Brownies

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1302kJ
311kcal
2169kJ
518kcal
Vetten 18.95g 31.58g
Koolhydraten 28.90g 48.17g
Eiwitten 5.69g 9.48g