COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Halloween Brownies

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

16 stukken

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Halloween Brownies

Voor het beslag:

Ovenschaal
200 g zachte boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
snufje zout
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g cacaopoeder
250 g chocolade - puur
75 g bloem

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit of eetbare oogjes

preparation

Bereiding

1

Vet een ovenschaal in met boter (of Dr. Oetker Bakspray) en bedek deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

2

Voor de brownies

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe.
Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

3

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Giet het deeg in de ovenschaal en plaats deze op het rooster in het midden van de oven. Laat gedurende 30 min. bakken.

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 30 minuten

4

Haal de brownie uit de ovenschaal en laat afkoelen. Snijd de brownie in 16 stukken.

5

Voor de decoratie

Vorm met Rolfondant kleine, platgedrukte bolletjes voor de ogen. Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking en werk hiermee de oogjes af. Versier de brownierepen met de rest van het chocoladeglazuur. Plaats de oogjes op het nog vloeibare chocoladeglazuur.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Halloween Brownies

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1302 kJ
311 kcal
2169 kJ
518 kcal
Vetten 18.95 g 31.58 g
Koolhydraten 28.90 g 48.17 g
Eiwitten 5.69 g 9.48 g