Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Hazelnootkoekjes

Ideaal voor de restverwerking van eiwitten.

12 - 15 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Hazelnootkoekjes

Voor het beslag:

125 g hazelnoot (gemalen)
250 g suiker
3 eiwitten
snufje zout
een beetje kaneel
3 druppels citroenaroma

Voor de garnering:

enkele hazelnoot en enkele blaadjes ouwel (snoeppapier)

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 160°C (voorverwarmen) // Heteluchtoven: 150 °C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 2 (voorverwarmen) // Baktijd: 20-25 minuten

1

De hazelnoten, de suiker, de eiwitten, het zout, de kaneel en het citroenaroma au bain marie al kloppend tot ca. 40 °C verwarmen. Uit het warmwaterbad nemen en laten afkoelen.

2

Het mengsel in een spuitzak met een glad mondje overdoen. Een bakplaat met ouwel (eetpapier) bekleden en hierop toefjes van het eiwitmengsel spuiten. Garneren met een hele hazelnoot. De bakplaat op de onderste richel in de voorverwarmde oven schuiven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hazelnootkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 615 kJ
147 kcal
1624 kJ
388 kcal
Vetten 4.27 g 11.23 g
Koolhydraten 25.48 g 67.04 g
Eiwitten 1.30 g 3.42 g