keukenweegschaal, kom, handmixer met kneed- en gardeopzetstuk, huishoudfolie, mes, snijplank, fornuis, pan, oven, deegrol, taartvorm (ø 26 cm), bakpapier, gedroogde erwten om blind te bakken
Doe de bloem, boter, berkensuiker en eierdooier voor het deeg in een kom en kneed ze met het kneedopzetstuk van je handmixer tot een gladde massa. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het minstens 30 minuten in de koelkast.
Snij voor de bosbessenvulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de pulp eruit. Laat de bosbessen, berkensuiker, rum en vanillepulp ongeveer 8 minuten op matig vuur in een pan pruttelen. Laat ze vervolgens afkoelen.
Meng de amandelen, de berkensuiker, de boter, het ei en het bittere amandelextract voor de marsepeincrème ongeveer 3 minuten met het gardeopzetstuk van je handmixer tot je een crème krijgt.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Rol de helft van het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak dun uit tot minstens ø 26 cm om er de taartvorm mee te bekleden. Snij de overtollige randen af met een mes en doe ze bij het resterende deeg
Verdeel de marsepeincrème over de taartbodem en top af met de bosbessenvulling. Rol het resterende deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en snij het in 14 gelijke strengen. Maak van elk paar strengen vlechten. Leg de vlechten in stroken dicht tegen elkaar op de vulling. Bestrijk met eigeel en bak de taart ca. 40 minuten op het 3e rooster (vanaf de bovenkant) van de oven.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken