Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Homemade brownie

16 stukken

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Homemade brownie

Voor het beslag:

200 g zachte boter
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
snufje zout
3 eieren
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 g cacaopoeder
250 g chocolade, puur
75 g bloem

preparation

Bereiding

1

Vet een ovenschaal in met boter (of Dr. Oetker Bakspray) en bedek met bakpapier.

2

Verwarm de oven voor op:

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: Middelste deel

Baktijd: 30 Minuten

3

Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan de suiker, vanillesuiker en zout toe totdat er een massa gevormd wordt.

4

Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.

5

Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe.

6

Giet het deeg in de ovenschaal en plaats deze op het rooster in het midden van de oven. Laat gedurende 30 min. bakken.

7

Haal de brownie uit de ovenschaal en laat afkoelen. Teken enkele hartjes met de Dr. Oetker Chocoladestiften op de Brownies.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Homemade brownie

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 1051kJ
251kcal
1842kJ
440kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g