Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerstboom Meringues

Maak van meringues een kerstboom met de Dr. Oetker Kleurstoffen.

15 stukken

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerstboom Meringues

Voor de bereiding:

4 eiwitten
125 g suiker
125 g poedersuiker
2 ml Dr. Oetker Vanille Aroma
3 ml azijn
Dr. Oetker Kleurstoffen
2 koffiel. maïzena

Voor de decoratie:

Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 100°.

2

Klop de eiwitten stevig met een mixer. Voeg de suiker in 3 fases toe. Voeg de maïzena, het vanille aroma en de azijn toe. Klop de eiwitten gedurende ca. 7 min. tot deze volledig stijf zijn.

3

Voeg de groene kleurstof toe aan de bereiding. Doe het eiwittenmengsel in de spuitzak, knijp deze goed dicht en spuit mooie boompjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.

4

Elektrisch 100 °C // Hetelucht: 100 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 35 min.

5

Werk af met een chocolade ster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstboom Meringues

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1951 kJ
466 kcal
2098 kJ
501 kcal
Vetten 26.78 g 28.79 g
Koolhydraten 50.14 g 53.92 g
Eiwitten 4.24 g 4.56 g