Klop de zachte boter luchtig met de blonde suiker.
Voeg de kandijsiroop en het vanille extract toe. Mix kort door.
Voeg het ei toe en mix terug kort even door.
Zeef de bloem erboven en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Voeg als laatste het bakpoeder, het zout en de kruiden toe en spatel voorzichtig door elkaar (gebruik indien nodig je handen).
Wikkel het deeg in plastic folie en laat minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
Laat het deeg indien mogelijk een volledige nachten rusten in de koelkast, de smaken hebben dan meer tijd om in het deeg te trekken.
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steek kerstboompjes uit.
Heb je geen uitsteekvorm teken dan zelf de vorm van een kerstboom op een blaadje.
Bak de koekjes gaar in 15 à 18 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Leg het zakje gebaksglazuur in een kom met een ruime hoeveelheid heet water gedurende ca. 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en doe het vloeibare glazuur in een kommetje.
Voeg wat groene kleurstof toe aan het gebaksglazuur en meng.
Doe het groene glazuur in een kleine spuitzak en spuit een soort groene slinger in de vorm van een kerstboom op de koekjes. Bestrooi met de kleine bolletjessprinkles en werk bovenaan af met een geel sterretje.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken