Flag

Kerstboom van cakepops

1 portie
Gemiddeld
300
Hoe maak je van ontbijtrestjes een blikvanger voor jouw kerstfeest
Heb je nog ontbijtrestjes of oudbakken cakejes en koekjes? Plet ze met roomkaas en boter en geef ze een tweede leven als cakepopkerstboom. Zo doe je dat: draai eerst balletjes van het deeg. Ieder kind kan dit! Dompel ze dan in de groene chocoladecouverture. Stapel en plak de stukjes daarna op elk...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Eet de kerstboom van cakepops binnen twee dagen op. Als je hem langer laat staan, zal de couverture op de cakepops beginnen te barsten. Gebruik de overgebleven couverture voor chocoladetaarten, blondies enz.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
500cake (restjes)
50 gboter
75 gsmeerkaas dubbel room (min. 60% vet)
1 koffiel.kaneel
een beetjepoedersuiker
6 ggeraspte sinaasappelschil
Decoratie
300 gWitte chocolade couverture
een beetjevoedingskleurstoffen - groen
suikerparels - chocoladeparels en chocolade sneeuwvlokjes

Gemaakt met:

1

Cakepops

Maal voor de cakepops de cake, het brood, de koekjes of andere restjes fijn in een blender. Meng de boter, smeerkaas, kaneel en sinaasappelrasp erdoor. Voeg naar smaak een beetje bloemsuiker toe als je dat wilt. 

2

Draai nu 19 balletjes van gelijke grootte. Steek in elk balletje een houten prikker en vries ze minstens 3 uur in. 

3

Voor het glazuur

Snij de couverture in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Meng de groene voedingskleurstof erdoor. Dompel de cakepops in de couverture, laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg ze op bakpapier. Haal de houten prikkers eruit en laat de balletjes opstijven. Doe nu de overgebleven couverture in een spuitzak. 

4

Decoratie

Stapel de cakepops op een taartkarton om een kerstboom te vormen (van onder naar boven: 7 cakepops, 7 cakepops, 4 cakepops, 1 cakepop). Plak alle balletjes aan elkaar en vul eventuele gaten op met de gesmolten couverture. Kleef er vervolgens de chocolade- en suikerbolletjes op. Werk af met een sneeuwvlok als ster op de cakepopkerstboom.

Baktips

  • Eet de kerstboom van cakepops binnen twee dagen op. Als je hem langer laat staan, zal de couverture op de cakepops beginnen te barsten. Gebruik de overgebleven couverture voor chocoladetaarten, blondies enz.