Flag

Kerstmelkschijfjes

12 porties
Gemakkelijk
180
Kerstsnack zonder schuldgevoel: chocolademelkschijfjes met weinig suiker
Vind je kerstgebak een beetje zwaar? Dan zijn deze kerstmelkschijfjes met uitgelezen ingrediënten een goede keuze. Een plakje chocoladebiscuit met amandelen, berkensuiker en een laagje kersenmoes en vanillecrème in het midden. Op de schijfjes pronken ook stipjes van matcha en kleurrijke kersthage...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Heb je geen matchapoeder? Kleur de chocolade dan met groene voedingskleurstof die in vet oplost (zoals poederstof van Wilton)
Baktips
Dit recept geef je heel eenvoudig een persoonlijke toets. Wat dacht je van een chocolade kersenschijfje met een beetje pit? Voeg gewoon 5 eetlepels kersenlikeur toe aan de kersenmoes in plaats van anijs. Voor de kersenmoes heb je dan meer gelatine nodig vanwege de extra vloeistof. Je kunt de vulling ook wat meer diepte geven met een beetje sinaasappelrasp. Versier vervolgens gewoon met de ganache. Meer is er niet aan! 
Baktips
Overigens kun je rietsuiker of kokosbloesemsuiker gebruiken in de plaats van berkensuiker. Kokosbloesemsuiker heeft een lekkere karamelsmaak.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
8eieren
een beetjezout
120 gStevia
180 gamandelen gemalen
50 gbloem
60 gcacaopoeder
1 gDr. Oetker Backin Bakpoeder
Kersenmoes
300 gkersen - bevroren
20 ganijszaad
50 mlwater
3 blaadjesDr. Oetker Gelatine
50 gStevia
Vulling
1Dr. Oetker Vanillestokje
150 gkwark
250 gmascarpone
40 gStevia
30 mlmelk
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Decoratie
150 gchocolade, puur - couverture
2 eetl.crème ( 30% vet)
25 gWitte chocolade couverture
1 koffiel.zonnebloemolie
50 gDr. Oetker Regenboogfantasie of kerstsprinkles
1 koffiel.machapoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie of kerstsprinkles
1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop voor de biscuit met het gardeopzetstuk van je handmixer de eieren en het zout gedurende 5 minuten in een kom op tot een luchtig, romig mengsel. Voeg geleidelijk de stevia toe en klop gedurende nog eens 5 minuten op. Meng de amandelen, de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en schep alles voorzichtig door het eimengsel. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak alles ongeveer 13 minuten in het midden van de oven. Haal de biscuit uit de oven en keer hem ondersteboven op bakpapier. Verwijder het bakpapier aan de kant waarop de biscuit is gebakken en laat afkoelen. 

Positie rooster: In het midden

3

Kersenmoes

Breng voor de kersenmoes de kersen, het anijszaad en het water in een kleine pan aan de kook, op het hoogste vuur. Meng de gelatine en de stevia en roer ze door de kersen. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen.  

4

Snij de biscuit verticaal doormidden, zodat je twee helften van elk 30 bij 20 cm krijgt. Leg één helft op een taartkarton en doe er een bakvorm omheen. Verdeel de kersenmoes erover en laat afkoelen. 

5

Voor de vulling

Snij voor de vulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Klop de magere kwark, 200 g mascarpone, de stevia en de vanillezaadjes op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Breng in een pannetje de gelatine, de melk en de rest van de mascarpone aan de kook en roer alles onmiddellijk door het kwarkmengsel. 

6

Verdeel de vanillecrème over de moes, leg de tweede biscuithelft erop, druk voorzichtig aan en zet minstens 1 uur in de koelkast. 

7

Voor de ganache

Snij de couvertures in fijne stukjes en laat ze in een aparte kom smelten (au bain-marie). Meng de crème door de couverture van pure chocolade tot een ganache. Los het matchapoeder op in de zonnebloemolie en meng dit door de couverture van witte chocolade. 

8

Decoratie

Bestrijk de biscuit met de ganache van pure chocolade. Vul een spuitzak met de matchacouverture en breng stippen aan op de ganache. Versier met suikerhagel en zet in de koelkast om te laten afkoelen. Verwijder de bakvorm en snij het gebak in 12 stukken van 5 bij 10 cm. 

Baktips

  • Heb je geen matchapoeder? Kleur de chocolade dan met groene voedingskleurstof die in vet oplost (zoals poederstof van Wilton)
  • Dit recept geef je heel eenvoudig een persoonlijke toets. Wat dacht je van een chocolade kersenschijfje met een beetje pit? Voeg gewoon 5 eetlepels kersenlikeur toe aan de kersenmoes in plaats van anijs. Voor de kersenmoes heb je dan meer gelatine nodig vanwege de extra vloeistof. Je kunt de vulling ook wat meer diepte geven met een beetje sinaasappelrasp. Versier vervolgens gewoon met de ganache. Meer is er niet aan! 
  • Overigens kun je rietsuiker of kokosbloesemsuiker gebruiken in de plaats van berkensuiker. Kokosbloesemsuiker heeft een lekkere karamelsmaak.