Kerstmelkschijfjes

(0)
4 5 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Kerstsnack zonder schuldgevoel: chocolademelkschijfjes met weinig suiker

12 porties

eenvoudig 90 min.

Vind je kerstgebak een beetje zwaar? Dan zijn deze kerstmelkschijfjes met uitgelezen ingrediënten een goede keuze. Een plakje chocoladebiscuit met amandelen, berkensuiker en een laagje kersenmoes en vanillecrème in het midden. Op de schijfjes pronken ook stipjes van matcha en kleurrijke kersthagelslag. Daardoor zien de plakjes er net zo heerlijk uit als een echt stuk taart. Probeer het zelf maar eens!

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerstmelkschijfjes

Voor het deeg:

8 eieren
een beetje zout
120 g Stevia
180 g amandelen gemalen
50 g bloem
60 g cacaopoeder
1 g Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Kersenmoes:

300 g kersen - bevroren
20 g anijszaad
50 ml water
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
50 g Stevia

Vulling:

1 Dr. Oetker Vanillestokje
150 g kwark
250 g mascarpone
40 g Stevia
30 ml melk
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Decoratie:

150 g chocolade, puur - couverture
2 eetl. crème ( 30% vet)
25 g Witte chocolade couverture
1 koffiel. zonnebloemolie
50 g Dr. Oetker Regenboogfantasie of kerstsprinkles
1 koffiel. machapoeder

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop voor de biscuit met het gardeopzetstuk van je handmixer de eieren en het zout gedurende 5 minuten in een kom op tot een luchtig, romig mengsel. Voeg geleidelijk de stevia toe en klop gedurende nog eens 5 minuten op. Meng de amandelen, de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en schep alles voorzichtig door het eimengsel. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak alles ongeveer 13 minuten in het midden van de oven. Haal de biscuit uit de oven en keer hem ondersteboven op bakpapier. Verwijder het bakpapier aan de kant waarop de biscuit is gebakken en laat afkoelen. 

Plaats in de oven: In het midden

3

Kersenmoes

Breng voor de kersenmoes de kersen, het anijszaad en het water in een kleine pan aan de kook, op het hoogste vuur. Meng de gelatine en de stevia en roer ze door de kersen. Laat 1 minuut zachtjes pruttelen.  

4

Snij de biscuit verticaal doormidden, zodat je twee helften van elk 30 bij 20 cm krijgt. Leg één helft op een taartkarton en doe er een bakvorm omheen. Verdeel de kersenmoes erover en laat afkoelen. 

5

Voor de vulling

Snij voor de vulling het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Klop de magere kwark, 200 g mascarpone, de stevia en de vanillezaadjes op met het gardeopzetstuk van je handmixer. Breng in een pannetje de gelatine, de melk en de rest van de mascarpone aan de kook en roer alles onmiddellijk door het kwarkmengsel. 

6

Verdeel de vanillecrème over de moes, leg de tweede biscuithelft erop, druk voorzichtig aan en zet minstens 1 uur in de koelkast. 

7

Voor de ganache

Snij de couvertures in fijne stukjes en laat ze in een aparte kom smelten (au bain-marie). Meng de crème door de couverture van pure chocolade tot een ganache. Los het matchapoeder op in de zonnebloemolie en meng dit door de couverture van witte chocolade. 

8

Decoratie

Bestrijk de biscuit met de ganache van pure chocolade. Vul een spuitzak met de matchacouverture en breng stippen aan op de ganache. Versier met suikerhagel en zet in de koelkast om te laten afkoelen. Verwijder de bakvorm en snij het gebak in 12 stukken van 5 bij 10 cm. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstmelkschijfjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1989 kJ
475 kcal
1139 kJ
272 kcal
Vetten 28.68 g 16.39 g
Koolhydraten 35.82 g 20.47 g
Eiwitten 12.17 g 6.96 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee