COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kerstzandkoekjes

Vorm een heerlijke kerstboom van zandkoekjes!

ongeveer 40 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kerstzandkoekjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Zandkoekjes
225 g zachte boter
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

Voor het versieren:

een beetje poedersuiker
1 een beetje Dr. Oetker Glamour Mix

preparation

Bereiding

Benodigheden

8 (stervorm) uitsteekvormpjes in verschillende grootte

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Rol het deeg direct uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.

4

Steek van iedere ster twee koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat. Verpak de bakplaat goed en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

6

Neem de bakplaat uit de koelkast en plaats deze meteen in de oven. Bak de koekjes in 15 tot 20 min. gaar.(dit voorkomt dat de kerstkoekjes uitlopen)

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

7

Kerstkoekjes versieren

Verwarm de Gebaksglazuur in heet water en giet het glazuur daarna in een kom.

8

Breng in het midden van elk koekje wat glazuur aan en stapel de koekjes zo op elkaar, dat je een kerstboom vormt.

9

Breng daarna op enkele parels (uit Dr. Oetker Glamour Mix) wat glazuur aan en kleef ze met behulp van het glazuur op de koekjes. Bestrooi ten slotte de kerstboom met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstzandkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 402 kJ
96 kcal
2106 kJ
503 kcal
Vetten 7.80 g 41.04 g
Koolhydraten 5.94 g 31.27 g
Eiwitten 0.51 g 2.68 g