Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kerstzandkoekjes

Vorm een heerlijke kerstboom van zandkoekjes!

ongeveer 40 porties

eenvoudig 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kerstzandkoekjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Zandkoekjes
225 g zachte boter
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur

Voor het versieren:

een beetje poedersuiker
1 een beetje Dr. Oetker Glamour Mix

preparation

Bereiding

Benodigheden

8 (stervorm) uitsteekvormpjes in verschillende grootte

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe.

2

Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

3

Rol het deeg direct uit tot ongeveer 5 millimeter dikte.

4

Steek van iedere ster twee koekjes uit. Leg de koekjes op een bakplaat. Verpak de bakplaat goed en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.

5

Verwarm ondertussen de oven voor:

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 150 °C

Baktijd: 15 - 20 minuten

6

Neem de bakplaat uit de koelkast en plaats deze meteen in de oven. Bak de koekjes in 15 tot 20 min. gaar.(dit voorkomt dat de kerstkoekjes uitlopen)

De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

7

Kerstkoekjes versieren

Verwarm de Gebaksglazuur in heet water en giet het glazuur daarna in een kom.

8

Breng in het midden van elk koekje wat glazuur aan en stapel de koekjes zo op elkaar, dat je een kerstboom vormt.

9

Breng daarna op enkele parels (uit Dr. Oetker Glamour Mix) wat glazuur aan en kleef ze met behulp van het glazuur op de koekjes. Bestrooi ten slotte de kerstboom met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kerstzandkoekjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 402kJ
96kcal
2106kJ
503kcal
Vetten 7.80g 41.04g
Koolhydraten 5.94g 31.27g
Eiwitten 0.51g 2.68g