Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kleine cakjes met appeltjes

Recept van Sarah’s Little kitchen tijdens de Dr. Oetker Baking Workshop.

12 porties

eenvoudig 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kleine cakjes met appeltjes

Voor het deeg:

200 g boter
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eieren
200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1 appel

Voor de garnering:

1 appel
30 g boter
3 eetl. bruine suiker

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Meng boter, kristalsuiker en vanillesuiker.

3

Splits de eieren en meng de eierdooiers door het mengsel.

4

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot het deeg een homogene massa wordt.

5

Klop de eiwitten op en voeg in 2 keer aan het deeg toe.

6

Schil de appels. Snij 1 in kleine stukjes en de ander in schijven voor de sterretjes. Doe een beetje deeg in de vormpjes. Stop er goed wat appelstukjes in.

7

Vul de vormpjes met deeg tot ze +- 3/4e gevuld zijn en bak ze 20 minuten.

8

Verlaag de temperatuur tot 160°C en bak nog 5-10 minuten.

9

Schil de appel en snij in schijfjes. Snij er sterretjes uit met een scherpmes of een koekjesuitsteker. Bestrooi met donkerbruine suiker om de sterren te karameliseren. Hou ze goed in het oog zodat ze niet aanbranden.

10

Plaats op een ster op elk cakeje.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kleine cakjes met appeltjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1340 kJ
320 kcal
1352 kJ
323 kcal
Vetten 18.23 g 18.42 g
Koolhydraten 24.27 g 24.52 g
Eiwitten 12.05 g 12.17 g