Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Marmercake met Chocoladeglazuur

Recept met de Bereiding voor Marmercake van Dr. Oetker.

12 porties

eenvoudig 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Marmercake met Chocoladeglazuur

Voor de marmercake:

1 bereiding voor Dr. Oetker Marmercake
150 g zachte boter
3 eieren
100 ml melk

Voor de chocoladeglazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Marmercake

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Marmercake zoals aangegeven op de verpakking. Giet 2/3 van het deeg in de vorm.

3

Meng de cacaomix met een eetlepel melk (of water). Voeg dit mengsel toe aan het resterende deeg en meng. Verdeel dit donkere deeg gelijkmatig over het lichte deeg.

4

Om het marmereffect te verkrijgen: maak met een vork draaiende bewegingen in de twee deeglagen.

5

Zet de vorm in de oven. Maak na va. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 min. over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 45 min. verder.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 60 minuten

6

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

8

Chocoladeglazuur

Bereid de Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Verspreid het vloeibare glazuur met behulp van een mes over de marmercake. Laat het glazuur hard worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Marmercake met Chocoladeglazuur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1252kJ
299kcal
1587kJ
379kcal
Vetten 22.42g 28.38g
Koolhydraten 19.57g 24.77g
Eiwitten 3.29g 4.16g