Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paasnest

Vorm je biscuit om tot een heerlijk chocoladenest!

10 - 12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paasnest

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de decoratie:

50 - 60 g abrikozenconfituur
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 zakje Dr. Oetker Topping Chocolade
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit klaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik een bakvorm met een doorsnede van ongeveer 17 cm. Laat de biscuit gedurende 40 minuten afkoelen alvorens aan de slag te gaan.

2

Snij vervolgens de biscuit horizontaal middendoor en haal een grote cirkel uit de bovenste laag.

3

Smeer de bovenzijde van de onderste laag in met een confituur. Plaats de beide delen weer op elkaar zodat je de basis van het paasnest bekomt.

4

Verwarm de Dr. Oetker Chocoglazuur. Overgiet het hele paasnest met de Dr. Oetker Chocoglazuur om een mooie egale bruine kleur te verkrijgen.

5

Je kan het paasnest nu beginnen decoreren. Kneed hiervoor de Dr. Oetker Topping tot deze vloeibaar wordt. Plaats het ronde spuitmondje en maak hiermee eindjes van ongeveer 3 tot 4 cm lang, deze vormen het stro van het paasnest. Bedek zo de hele rand van het paasnest.

6

Je kan het paasnest nu gaan vullen. Doe dit met de Dr. Oetker Regenboogfantasie, chocolade eitjes, suikereitjes...

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paasnest

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 636 kJ
152 kcal
808 kJ
193 kcal
Vetten 7.33 g 9.28 g
Koolhydraten 15.98 g 20.23 g
Eiwitten 2.56 g 3.24 g