Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pannenkoeken met aardbeien

Zeer leuk om samen met de kinderen te maken!

6 - 10 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Pannenkoeken met aardbeien

Voor het deeg:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk

Voor de vulling:

500 g aardbeien
suiker

Voor de decoratie:

een beetje chocoladepasta

preparation

Bereiding

1

Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg langzaam en al roerend 450 ml koude melk toe tot het deeg glad en luchtig is. Maak de pan voor de pannenkoeken goed heet, vet ze vervolgens in met een beetje boter en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Houd de pannenkoeken warm au bain-marie.

2

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze samen met een beetje suiker in een pan en verwarm dit al roerend tot je een geleiachtige massa krijgt.

3

Leg een pannenkoek op een bord en bestrijk deze met een beetje van het aardbeienmengsel. Leg er vervolgens een pannenkoek op en bestrijk ook deze met het aardbeienmengsel. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn. Vorm met de chocoladepasta een hartje op de bovenste pannenkoek.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pannenkoeken met aardbeien

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 419kJ
100kcal
285kJ
68kcal
Vetten 1.90g 1.28g
Koolhydraten 16.26g 10.99g
Eiwitten 3.88g 2.62g