Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Pavlova Infara

Zacht en smeuïg recept van Rachel, Fabienne en Ingrid tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.

10 - 12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pavlova Infara

Voor de meringue:

4 eiwitten
75 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
90 g poedersuiker

Voor de slagroom:

80 ml melk
1 Dr. Oetker Vanillestokje
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
2 - 3 eetl. suiker
1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim

Voor de garnering:

500 g aardbeien , frambozen en andere rode vruchten
een beetje poedersuiker
een beetje geraspte chocolade
enkele muntblaadjes

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C.

1

De meringue

Klop de eiwitten tot een dikke mousse. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe en klop verder gedurende een 5-tal minuten tot de eiwitmassa volledig stijf is.

2

Schep de poedersuiker voorzichtig met een spatel onder de eiwitmassa. Doe het geheel in een spuitzak en vorm hiermee een nest op een met bakpapier bedekte bakplaat.

3

Bak de meringue gedurende 1u15 en laat deze volledig afkoelen in de afgezette oven.

4

Voor de slagroom

Verwijder de graantjes van het vanillestokje en doe deze in de melk. Voeg de suiker en de klop-fix toe aan de melk. Doe deze in een mengkom samen met de bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim en klop-deze gedurenden 4 minuten tot een vaste massa.

5

Voor de garnering

Pureer 200 gram van de rode vruchten samen met een beetje poedersuiker tot een mooie coulis.

6

Decoreer de meringue met het slagschuim en de rode vruchten en werk af met een beetje geraspte chocolade en enkele muntblaadjes.

7

Giet de coulis net voor het serveren over de meringue. Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pavlova Infara

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 502 kJ
120 kcal
565 kJ
135 kcal
Vetten 0.96 g 1.07 g
Koolhydraten 25.33 g 28.46 g
Eiwitten 1.96 g 2.20 g