Pindareep met karamel

(0)
5 3 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Lekkere snack voor tussendoor: pindareep met karamel

ongeveer 40 stukken

eenvoudig 75 min.

Knapperige chocolade, romige karamel met fijn zeezout en de smaak van geroosterde pinda's en zoete dadels ... Pure gelukzaligheid! Deze pindareep met karamel is perfect als je zin hebt in lekkers – als zoete afsluiter van je avondmaal of als tussendoortje overdag. Wat dat met Kerstmis te maken heeft? De reep is volledig veganistisch: een geschenk voor iedereen dus! Tenslotte draait Kerstmis om cadeaus geven, toch?

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Pindareep met karamel

Bodem:

450 g pindanoten
200 g Dadels
¼ koffiel. zout

Crème:

1 Dr. Oetker Vanillestokje
100 g Dadels
200 ml havermelk (ongezoet)
200 g pindakaas (crunchy)
½ koffiel. zout
250 g pindanoten

Couverture:

300 g chocolade, puur couverture
2 koffiel. zout (zeezout)

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor de bodem

Doe de pinda's voor de bodem van de repen in een blender en maal ze fijn. Voeg de dadels en het zout toe en roer alles tot een kruimelmengsel. 

2

Plaats een bakvorm op een met bakpapier beklede plank of een bakplaat en verdeel het mengsel er gelijkmatig in terwijl je het goed aandrukt. Laat het afkoelen.

3

Karamelcrème

Snij voor de karamelcrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de dadels, de havermelk, de pindakaas, de vanillezaadjes en het zout in een blender en mix het geheel tot een gladde pasta. Verdeel de crème over de bodem.

4

Hak de pinda's grof en rooster ze in een pan zonder olie, op een matig vuur. Verdeel ze over de crème en laat alles minstens 3 uur invriezen. 

5

Voor het snijden

Verwijder de bakvorm en snij het mengsel in repen van 2 bij 5 cm. Vries alles opnieuw in.

6

Couverture

Snij nu de couverture in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Roer vervolgens de rest van de couverture erdoor en laat ze smelten. Dompel de repen met een vork in de couverture, laat het teveel eraf druipen, veeg eventueel voorzichtig de randen af en leg ze op bakpapier. Bestrooi met zeezout en laat opstijven. Bewaar in de koelkast. 

Tip

Voor wat afwisseling kun je de pinda's combineren met andere noten, zoals walnoten of amandelen. Graag een beetje meer pit? Strooi wat chilivlokken in plaats van zeezout als versiering over je repen. De beste tip hebben we voor het laatst bewaard: maak de chocoladerepen in een handomdraai volledig vegan door er gewoon een laagje veganistische pure chocolade over te gieten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Pindareep met karamel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 846 kJ
202 kcal
1972 kJ
471 kcal
Vetten 16.14 g 37.54 g
Koolhydraten 9.26 g 21.53 g
Eiwitten 4.46 g 10.37 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee