Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rabarber trifle

De perfecte zoetigheid om in vakantiestemming te komen! Foto: Elien's Cuisine

4 potjes

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Rabarber trifle

voor de trifle:

½ bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
300 g rabarber
2 eidooiers
70 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g mascarpone
3 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
40 g yoghurt, halfvol

preparation

Bereiding

1

Maak de Bereiding voor biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Bak niet in een bakvorm maar op een bakplaat. 10-12 minuten. Laat afkoelen.

2

Schil de rabarber en snij hem in stukjes van 1.5 cm. Stoof de Rabarber aan met 10 ml water en 30 gr suiker. Laat afkoelen.

3

Mascarponemousse

Scheid de eierdooiers van het eiwit. In een kom meng de eierdooiers met de suiker en de Vanille Suiker tot een mooie witte ruban. Meng de mascarpone en het Citroen Aroma.

4

Snij 4 cirkels uit je biscuit met het glas van je dessert. Leg de cake onderaan in elk glas.

5

Verdeel de mascarponemousse over de 4 glazen. Verdeel de rabarber over de 4 glazen en werk af met een eetlepel yoghurt. Laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Leg nog een paar biscuit kruimels over de mousse en smakelijk.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rabarber trifle

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1943 kJ
464 kcal
921 kJ
220 kcal
Vetten 31.32 g 14.84 g
Koolhydraten 38.85 g 18.41 g
Eiwitten 7.45 g 3.53 g