Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vet de springvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Klop de eieren schuimig in een mengkom (1 min op de hoogste stand). Meng de suiker met de Vanille Suiker en roer het onder de eiermassa. Klop dit ongeveer 2 min verder. Meng dit onder de eiermassa. Giet het deeg in de bakvorm. Bak gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven (onderaan in de oven op een rooster).
Voor de vulling, klop de slagroom stevig met de klop-fix en de Vanille suiker. Voor de Chocopasta botercrème, klop de boter met de mixer los tot een lichte en heldere massa. Voeg de poedersuiker toe en meng verder tot de suiker niet meer zichtbaar is. Voeg als laatste de chocopasta toe en meng het geheel tot een gladde massa. Laat de biscuit afkoelen op het rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Snijd de biscuit 2 maal horizontaal door.
Samenstellen van de taart: plaats een eerste schijf biscuit op een serveerplaat en bestrijk deze met een laagje slagroom. Leg hierop de volgende schijf biscuit en bestrijk deze eveneens met een laagje slagroom. Doe hetzelfde met de derde schijf. Zorg voor de laatste schijf dat de gesneden zijde van de biscuit bovenaan ligt zodat je een vlakke bovenkant verkrijgt.
Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Strijk deze helemaal glad met een paletmes. Voor de drip: verwarm het zakje chocoladeglazuur en kneed het goed door. Knip een hoekje af en vorm een driprand boven op de cake.
Versier met de Regenboogfantasie, de Chocolade topping, vers fruit en chocoladekoekjes.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken