Flag

Rabarbercake op grootmoederswijze

10 - 12 porties
Gemiddeld
50
Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
ongeveer 500 grabarber
2 eetl.citroensap
een beetjepoedersuiker
een beetjeboter
een beetjebloem
1 bereiding voorDr. Oetker Cake
4eieren
200 gboter
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cake
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Maak de rabarber schoon en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes met de suiker en het citroensap en leg ze op de bakplaat. Bak deze gedurende 20 min.

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Vet een ronde taartvorm in met boter of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.  Bestrooi deze met een beetje bloem.

3

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter. Giet het deeg in de taartvorm.

4

Verdeel de rabarber gelijkmatig over het deeg.

5

Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Baktijd: 45 - 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.


Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.