COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Rabarbercake op grootmoederswijze

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 50 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Rabarbercake op grootmoederswijze

Voor het beslag:

ongeveer 500 g rabarber
2 eetl. citroensap
een beetje poedersuiker
een beetje boter
een beetje bloem
1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
4 eieren
200 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Maak de rabarber schoon en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes met de suiker en het citroensap en leg ze op de bakplaat. Bak deze gedurende 20 min.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 minuten

2

Vet een ronde taartvorm in met boter of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.  Bestrooi deze met een beetje bloem.

3

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter. Giet het deeg in de taartvorm.

4

Verdeel de rabarber gelijkmatig over het deeg.

5

Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: 45 - 50 minuten

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rabarbercake op grootmoederswijze

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1386 kJ
331 kcal
1084 kJ
259 kcal
Vetten 26.22 g 20.48 g
Koolhydraten 18.37 g 14.35 g
Eiwitten 2.88 g 2.25 g