Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rabarbercake op grootmoederswijze

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Rabarbercake op grootmoederswijze

Voor het beslag:

over 500 g rabarber
2 eetl. citroensap
een beetje poedersuiker
een beetje boter
een beetje bloem
1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
4 eieren
200 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker

preparation

Bereiding

1

Maak de rabarber schoon en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes met de suiker en het citroensap en leg ze op de bakplaat. Bak deze gedurende 20 min.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 20 Minuten

2

Vet een ronde taartvorm in met boter of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.  Bestrooi deze met een beetje bloem.

3

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter. Giet het deeg in de taartvorm.

4

Verdeel de rabarber gelijkmatig over het deeg.

5

Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 - 50 Minuten

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.

Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rabarbercake op grootmoederswijze

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1386kJ
331kcal
1084kJ
259kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g