Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Rabarbercake op grootmoederswijze

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

10 - 12 porties

enige ervaring gewenst 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Rabarbercake op grootmoederswijze

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
4 eieren
200 g boter
over 500 g rabarber
een beetje poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker
2 eetl. citroensap

preparation

Bereiding

1

Maak de rabarber schoon, snij in stukje een plaats op een bakplaat. Voeg de suiker en het citroensap toe. Bak voor 20 min in een oven op 180°C.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: over 20 Minuten

2

Vet een ronde vorm in met boter of gebruik de Dr.Oetker Bakspray.  

3

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter.

4

Plaats de rabarber op de cakemix.

5

Plaats de vorm ca. 50 min. in de oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

6

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: voor het recept Rabarbercake op grootmoederswijze

PER PORTIE / STUK PER 100 G / ML
Energie 1365kJ
326kcal
1076kJ
257kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g