Verwarm de oven voor op 160 ° C. Vul de bakvorm voor cupcakes met de cupcake vormpjes.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Doe de boter, de olie en de suiker in een kom en klop met een elektrische mixer of garde tot je een bleke romige textuur krijgt. Voeg het ei, het vanillearoma en het cacaopoeder toe en meng.
Voeg de rode kleurstof toe en meng tot je een egale kleur hebt.
Zeef de bloem. Meng de helft van de bloem en met de helft van de karnemelk en voeg dit toe aan het beslag. Meng het geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de rest van de bloem en karnemelk toe en meng het glad.
Meng het bakpoeder en de azijn in een kom en voeg dit toe aan het beslag. Meng met garde tot een mooi glad beslag.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze gedurende 30 minuten. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Het moet er schoon uitkomen.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de cupcakevormpjes.
Haal ze uit hun vorm en plaats ze op een rooster om volledig af te koelen
Baktijd: 30 Minuten
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, kan je ze met de vanille topping.
Je red velvet cupcakes zijn nu helemaal klaar om van te smullen!
Smakelijk!
#BakeWithDrOetker
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken