Red velvet cupcakes

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

In een handomdraai maak je deze heerlijke cupcakes met die echt subtiele smaak van red velvet.

12 cupcakes

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Red velvet cupcakes

Voor de cupcakes:

90 g boter (ongezouten)
90 ml zonnebloemolie
165 g de poedersuiker (licht bruine suiker)
1 ei
5 ml Dr. Oetker Vanille Aroma (1 theelepel)
Dr. Oetker Kleurstoffen ( 2 tubes rood)
15 g cacaopoeder (1 eetlepel, donker cacaopoeder)
200 g bloem
125 ml karnemelk
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
½ koffiel. wijnazijn

Voor de topping:

1 verpakking Dr. Oetker Topping Vanille

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Vul de bakvorm voor cupcakes met de cupcake vormpjes.

Elektrische oven: 160 °C

1

Doe de boter, de olie en de suiker in een kom en klop met een elektrische mixer of garde tot je een bleke romige textuur krijgt. Voeg het ei, het vanillearoma en het cacaopoeder toe en meng.
Voeg de rode kleurstof toe en meng tot je een egale kleur hebt.

2

Zeef de bloem. Meng de helft van de bloem en met de helft van de karnemelk en voeg dit toe aan het beslag. Meng het geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de rest van de bloem en karnemelk toe en meng het glad.

3

Meng het bakpoeder en de azijn in een kom en voeg dit toe aan het beslag. Meng met garde tot een mooi glad beslag.

4

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze gedurende 30 minuten. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Het moet er schoon uitkomen.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de cupcakevormpjes.
Haal ze uit hun vorm en plaats ze op een rooster om volledig af te koelen

Baktijd: 30 minuten

5

Versiering

Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, kan je ze met de vanille topping.
Je red velvet cupcakes zijn nu helemaal klaar om van te smullen!


Smakelijk!
#BakeWithDrOetker

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Red velvet cupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1055 kJ
252 kcal
1386 kJ
331 kcal
Vetten 14.77 g 19.43 g
Koolhydraten 16.71 g 21.98 g
Eiwitten 12.21 g 16.06 g

Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee