Flag

Red velvet cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
In een handomdraai maak je deze heerlijke cupcakes met die echt subtiele smaak van red velvet.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
90 gboter (ongezouten)
90 mlzonnebloemolie
165 g depoedersuiker (licht bruine suiker)
1ei
5 mlDr. Oetker Vanille Aroma (1 theelepel)
Dr. Oetker Kleurstoffen ( 2 tubes rood)
15 gcacaopoeder (1 eetlepel, donker cacaopoeder)
200 gbloem
125 mlkarnemelk
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
½ koffiel.wijnazijn
Voor de topping
1 verpakkingDr. Oetker Topping Vanille

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma (1 theelepel)
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen ( 2 tubes rood)
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Topping Vanille

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Vul de bakvorm voor cupcakes met de cupcake vormpjes.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

1

Doe de boter, de olie en de suiker in een kom en klop met een elektrische mixer of garde tot je een bleke romige textuur krijgt. Voeg het ei, het vanillearoma en het cacaopoeder toe en meng.
Voeg de rode kleurstof toe en meng tot je een egale kleur hebt.

2

Zeef de bloem. Meng de helft van de bloem en met de helft van de karnemelk en voeg dit toe aan het beslag. Meng het geheel tot een gladde massa. Voeg vervolgens de rest van de bloem en karnemelk toe en meng het glad.

3

Meng het bakpoeder en de azijn in een kom en voeg dit toe aan het beslag. Meng met garde tot een mooi glad beslag.

4

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze gedurende 30 minuten. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Het moet er schoon uitkomen.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen in de cupcakevormpjes.
Haal ze uit hun vorm en plaats ze op een rooster om volledig af te koelen

Baktijd: 30 Minuten

5

Versiering

Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld, kan je ze met de vanille topping.
Je red velvet cupcakes zijn nu helemaal klaar om van te smullen!


Smakelijk!
#BakeWithDrOetker