Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Salade van rucola, witloof, peer en gorgonzola

Fruitige salade, heerlijk bij een pizza

2 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Salade van rucola, witloof, peer en gorgonzola

Ingrediënten:

50 g rucola
4 blaadjes witloof rouges
1 peer rijp maar behoorlijk stevig
enkele walnoten
80 g gorgonzola
80 ml olijfolie
2 eetl. citroenen
een beetje zout , peper

preparation

Bereiding

Snijd de witloofblaadjes in stukjes en doe ze in een slakom met de rucola. Snijd de peer doormidden, ontpit hem, snijd hem in dunne plakjes en voeg hem toe aan de salade. Voeg de walnoten toe en verkruimel de gorgonzola. Meng de olie en het citroensap, kruid met peper en zout en giet de vinaigrette over de salade en meng het geheel.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Salade van rucola, witloof, peer en gorgonzola

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2818 kJ
673 kcal
1357 kJ
324 kcal
Vetten 64.29 g 30.91 g
Koolhydraten 12.13 g 5.83 g
Eiwitten 12.53 g 6.02 g