COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Shortbread

Haal zelf de lente in huis met deze kleurrijke shortbreads.

50 stukken

enige ervaring gewenst 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Shortbread

Voor de koekjes:

115 g zachte boter
50 g basterdsuiker
175 g bloem
6 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de decoratie:

275 g Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
10 g poedersuiker
1 eetl. honing

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe een beetje Bakspray op 2 bakplaten en leg er bakpapier op.

2

In een kom, meng de boter en de suiker samen tot een romig geheel. Voeg de bloem en het Vanille Aroma toe. Meng nu tot een stevig deeg.

3

Rol het deeg uit 0.5 cm dikte en haal er 50 bloemen met een vormpje uit. Kneed het deeg opnieuw indien nodig. Koel de koekjes gedurende 30 min.

4

Bak de koekjes 12 tot 14 minuten tot ze goudbruinzijn. Laat ze 5 minuten afkoel voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.

5

Verdeel je fondant in het aantal kleuren dat je wilt maken. Zo ga je aan de slag met de kleurstoffen voor elk van deze kleuren. Rood - 10 druppels rood Geel - 10 druppels geel Groen- 10 druppels groen Oranje - 5 druppels rood en 5 druppels geel Roze - 5 druppels rood

6

Veerdeel een beetje bloemsuiker ever je werkplan en verdeel elke stukje fondant zo fijn mogelijk uit. Snij er kleine en grote bloemen uit.

7

Bestrijk de bovenkant van elke zandkoekjes met honing en stok en leg er dan de grote bloemen op en daarna de kleine bloemen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Shortbread

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 239 kJ
57 kcal
1825 kJ
436 kcal
Vetten 2.26 g 17.41 g
Koolhydraten 6.55 g 50.41 g
Eiwitten 2.47 g 19.02 g