Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Shortbread

Haal zelf de lente in huis met deze kleurijke shortbreads.  

50 stukken

enige ervaring gewenst 12 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Shortbread

Voor de koekjes:

115 g zachte boter
50 g basterdsuiker
175 g bloem
6 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor de decoratie:

275 g Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
10 g poedersuiker
1 eetl. honing

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe een beetje Bakspray op 2 bakplaten en leg er bakpapier op.

2

In een kom, meng de boter en de suiker samen tot een romig geheel. Voeg de bloem en het Vanille Aroma toe. Meng nu tot een stevig deeg.

3

Rol het deeg uit 0.5 cm dikte en haal er 50 bloemen met een vormpje uit. Kneed het deeg opnieuw indien nodig. Koel de koekjes gedurende 30 min.

4

Bak de koekjes 12 tot 14 minuten tot ze goudbruinzijn. Laat ze 5 minuten afkoel voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.

5

Verdeel je fondant in het aantal kleuren dat je wilt maken. Zo ga je aan de slag met de kleurstoffen voor elk van deze kleuren. Rood - 10 druppels rood Geel - 10 druppels geel Groen- 10 druppels groen Oranje - 5 druppels rood en 5 druppels geel Roze - 5 druppels rood

6

Veerdeel een beetje bloemsuiker ever je werkplan en verdeel elke stukje fondant zo fijn mogelijk uit. Snij er kleine en grote bloemen uit.

7

Bestrijk de bovenkant van elke zandkoekjes met honing en stok en leg er dan de grote bloemen op en daarna de kleine bloemen.