Flag

Sneeuwmankoekjes

12 porties
Gemakkelijk
75
Leuk voor kinderen: verfijnde sneeuwmankoekjes gemaakt van pretzelstokjes
Kijken is leuk, maar zelf meedoen nog veel leuker. Daarom kan iedereen helpen met deze koekjes te bakken, vooral de allerkleinsten. Met halve zoutstokjes en gesmolten chocolade maak je in een handomdraai schattige sneeuwmankoekjes met een muts. Klaar? Start! Iedereen mag mee versieren. “Die sne...
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Sneeuwmannen
100 gzoute stokjes stokjes
20 gDr. Oetker Rolfondant wit
een beetjepoedersuiker
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen
150 gwitte chocolade cuverture
100 gchocolade, puur couverture
suikerparels 84 parels zwart en goud

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Bodem

Voor de sneeuwmannen: breek de zoutstokjes doormidden. Meng de oranje voedingskleurstof door het fondantglazuur en kneed met je handen 12 wortelvormige neuzen. 

2

Snij voor de versiering de couverture van witte chocolade in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Meng de rest erdoor en laat weer smelten. Doe vervolgens de couverture van witte chocolade in een spuitzak. Leg 6 zoutstokjes naast elkaar en plaats er 1 horizontaal. Dat wordt de rand van de muts. Spuit de couverture van witte chocolade op de zoutstokjes om ze aan elkaar te kleven en laat het geheel minstens 10 minuten in de koelkast rusten. 

3

Snij nu de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat 2/3 ervan smelten in een kom (au bain-marie). Meng de rest erdoor en laat weer smelten. Dompel de sneeuwmannen tot en met de rand van de muts voorzichtig in de couverture. Laat het teveel eraf druipen of veeg het af. Leg de sneeuwmannen vervolgens op bakpapier. Plak een sneeuwvlok op elke muts.

4

Decoratie

Vorm de mond van elke sneeuwman met 4 of 5 zwarte suikerparels en plak er met een druppel couverture nog 2 op voor de ogen. Kleef nu op dezelfde manier de neus van fondant op elke sneeuwman. Zet de sneeuwmannen daarna in de koelkast tot je ze gaat opdienen. 


Tip

Voor Halloween tover je deze koekjes makkelijk om tot groene heksen met een punthoed. In plaats van de zoutstokjes in het midden te breken, kun je ze ook in verschillende lengtes breken zodat ze aan één kant in het midden een punt vormen. Samen met het horizontale zoutstokje vormt deze punt dan de spitse heksenhoed. Kleur vervolgens de couvertures van pure en witte chocolade met groene voedingskleurstof die in vet oplost (bv. poederkleurstof van Wilton) en versier de heksen op dezelfde manier als de sneeuwmannen. Het hoogtepunt: plak met couverture een zwarte suikerparel op de groene neus als typische heksenwrat.