Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Trifle met aardbeienconfituur

Welk laagje vind jij 't lekkerst?

4 potjes

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Trifle met aardbeienconfituur

voor de trifle:

12 eetl. muesli
2 eieren
60 g suiker
3 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g mascarpone
4 eetl. confituur
12 aardbeien
250 ml room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

preparation

Bereiding

1

Doe 3 eetlepels Muesli in elk dessert glas.

2

Snij de aardbeien in schijfjes en bevestig ze tegen de rand van het glas.

3

Mascarponemousse

Scheid de eierdooiers van het eiwit. In een kom meng de eierdooiers met de suiker en de Vanille Suiker tot een mooie witte ruban. Meng de mascarpone eronder.

4

Klop de eiwitten op met een snuifje zout en spatel dit voorzichtig onder het mascarpone mengsel. Verdeel de mousse over de vier glazen.

5

Verdeel 1 eetlepel confituur over de mousse in elk glas.

6

Klop de slagroom op met de Klop-Fix.

7

Werk af met stukjes aardbei en een laagje slagroom. En laat dit 3 uur opstijven in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Trifle met aardbeienconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2994 kJ
715 kcal
1315 kJ
314 kcal
Vetten 53.96 g 23.66 g
Koolhydraten 47.08 g 20.65 g
Eiwitten 19.62 g 8.60 g